Is de sociale media app Vero de nieuwe Instagram?

Media

Herinner je nog die goede oude tijd waar er geen reclames voorbijkwamen op je tijdlijn van Instagram, Facebook en Snapchat? Waar apps je privacy niet vervuilden en je feed konden bepalen? Er is nu een nieuwe app neergezet genaamd Vero die de potentie heeft om Instagram, Facebook en Snapchat voorbij te gaan zonder enige vorm van reclame.

Nieuwe social media platform Vero

Vero is volgens vele hét een nieuwe social media platform. True, de app is nog een Beta en het werkt nog niet vlekkeloos, maar het heeft veel potentie. Veel bekende Instagrammers, bloggers en vloggers denken daar ook zo over, want de laatste dagen gaat iedereen massaal over.

Het is volgens velen dé nieuwe Instagram, alleen dan zonder het ingewikkelde algoritme erachter. Wanneer je wat wilt plaatsen, kan je kiezen om muziek, films, boeken, plekken, video’s en foto’s te plaatsen. Je volgers zien jouw gedeelde content meteen, op het juiste moment en niet drie dagen later.

Maar het chatten hoort er ook gewoon bij waardoor het een complete app maakt. Daarnaast kan je er zelf voor kiezen wie jouw stuk kan zien: alleen ‘goede vrienden’, ‘vrienden’, ‘bekenden’ en/of volgers van jouw account. Je kan dit helemaal zelf bepalen op de profielen van je connecties.

Geen advertenties

Het woord Vero staat in het Italiaans voor ‘echt’. Volgens de makers slaan ze geen data van je op, waardoor je ook geen advertenties op je beeld hoeft te verwachten. Hoe ze dan toch geld verdienen? Ze willen in de toekomst de gebruikers een jaarlijks bedrag laten betalen, wat gelijk staat aan een paar bakjes koffie. De eerste miljoen gebruikers die zich aanmelden, mogen de rest van hun leven de app gratis gebruiken.

 

Wat maakt Vero dan zo leuk?

Het eerste, onwijs grote voordeel is dat Vero geen vervelende algoritmes gebruikt. Daarnast wordt je niet platgebombardeerd met schoenen, omdat je die net even via Google hebt gezocht. Hoe lang dit gaat duren, vraag ik me wel af. Het is namelijk een wereldwijd platform wat kansen zou kunnen bieden voor verschillende bedrijven.

Ook is het mogelijk om producten via de app te downloaden en te kopen. Hierbij kan je denken aan kleding, boeken, magazines, sieraden en nog veel meer. Je hoeft hiervoor Vero niet te verlaten. Aha!

Naast dat je zelf veel content kan delen, kan je ook inspiratie opdoen. Het is eigenlijk een grote verzamelbak aan content. Ben je bijvoorbeeld door al je Netflix series heen en ben je opzoek naar iets nieuws? Hiervoor kan je de Vero collectie raadplegen en tips van anderen bekijken. Maar dit geldt natuurlijk ook voor muziek, films, bestemmingen en boeken. Daarnaast is het heel makkelijk om op hashtags te zoeken.

Wij hebben in ieder geval vast een accountje aangemaakt, dus als jij de Innovator bent die je zegt dat je bent: volg ons op Vero (iOS | Android) op @manify.

Of het social media-account écht zo groot gaat worden, is nog even afwachten. In het verleden werd namelijk hetzelfde gezegd over Telegram, Vine en Periscope. ‘Watte?’. Precies.

 

tags:
Total
1
Share