Must-visit: de ‘Avatar-zuilen’ van Zhangjiajie

Dertien jaar geleden verscheen er een iconische film op de witte doeken: Avatar. Hoewel de sciencefilm puur fictioneel is, is de omgeving van de film dat niet. Avatar speelt zich namelijk af in Zhangjiajie – probeer dat maar eens uit te spreken – en deze bestemming is gewoon open voor toeristen.

Een sprookjesachtige bestemming

De langste brug ter wereld, spectaculaire kabelbanen en bergliften die acute hoogtevrees opleveren: het nationale park van Zhangjiajie heeft het allemaal. We wisten al dat China schitterend was, maar deze bestemming overstijgt de meest fantasierijke dromen. Het gebied was het eerste nationale park in China en heeft haar faam vooral bemachtigd door de 3000 enorme kalkstenen die als ware zuilen de lucht insteken. Het dal is vaak bepakt met mist, waardoor de kalkstenen die erboven uitsteken nog imposanter ogen.

Zhangjiajie, Must-visit: de <strong>&#8216;Avatar-zuilen&#8217;</strong> van Zhangjiajie
Foto: Alexander Schimmeck

Activiteiten in ‘Zhangjiajie National Park’

Je kan misschien net geen Avatar naspelen in dit gebied, maar er is meer dan genoeg te doen. Voor de waaghalsen onder ons is er de optie om de hoge pieken in het dal te beklimmen. Geloof ons als we zeggen dat de view adembenemend is, zeker als je beseft dat je zo enkele honderden meters naar beneden kan donderen. Just saying. Voor de helden op sokken onder ons is er ook genoeg te doen. Zo kan je prachtige wandeltochten in het dal maken en kun je ook gewoon de bus of kabelbaan naar boven nemen.

De langste en hoogste (glazen)brug ter wereld

Misschien wel het meest unieke van heel het gebied zijn nog wel de hangbruggen die in de omgeving aanwezig zijn: de glazen brug van het Zhangjiajie Nationale Park. De brug is 430 meter lang en 300 meter hoog. Om het nog een stukje angstaanjagender te maken besloot het nationale park de brug van glas te maken. Zo kijk je de dood nog makkelijker in de ogen, fijn hoor.

We kunnen nog heel lang doorgaan over deze fantastische bestemming, maar woorden doen dit nationale park tekort. Kijk je ogen daarom – veilig vanuit je stoel – maar even uit met de foto’s van de ‘Avatar-bergen’.

Source: