Wereldberoemde filmlocaties die je in het echt gezien moet hebben

CREDITS: rigel | Unsplash

Als filmster Hollywood veroveren kan zomaar in je stoutste dromen voorbij zijn gekomen. Maar de meeste dromen zijn bedrog… Behalve als je de meest iconische filmlocaties gewoon kan bezoeken.

Filmlocaties die een bezoek waard zijn

Soms klinkt het ene verhaal nog mooier dan de ander. Gelukkig zijn er ook veel topfilms die wél realistisch op het witte doek zijn getoverd. Dat bewijzen deze parels van een kaskrakers maar weer. Naar deze beroemde filmlocaties kun je namelijk gewoon toe. Prachtige uitzichten met een wereldberoemd randje.

Lord of the Rings – Matamata

Het bekende Middle Earth uit Lord of the Rings lijkt een locatie die uit de hoge hoed is getoverd. Niets is minder waar, want dit kleine en pittoreske plekje bestaat echt. Misschien wel een van de meest herkenbare filmlocaties ooit kun je gewoon bezoeken. En wel in het Nieuw-Zeelandse Matamata. Deze plek met kleine huisjes kun je zelfs ontdekken door middel van tours. Ideaal dus voor je volgende vakantiebestemming.

The Godfather – Savoca

Eén van de betere en bekendere films ooit gemaakt heeft natuurlijk veel te maken met Bella Italia. Buongiorno Sicilia zal uiteraard klinken wanneer je de filmlocaties van The Godfather bezoekt. Namelijk hier in Savoca ontdek je de iconische locaties waar alle drama, heisa en ellende zich af wist te spelen. Zo’n icoon is wel degelijk een bezoek waard.

Gladiator – Ait Ben Haddou

Een wereldberoemde prijswinnaar als Gladiator is geen gekke gedachte om een bezoek aan te brengen. In het schitterende Marokko ligt Ait Ben Haddou (lekkere tongroller wel hoor). Hier ontdek je namelijk de roots van Maximus en zijn slavernij. Overal ter wereld zijn de scènes geschoten, maar een van de meest herkenbare moet toch wel in deze droge oorden van Afrika zijn.

Jaws—Martha’s Vineyard

Jaws was voor veel mensen niet echt een pretje om naar te kijken. Het neemt niet weg dat je het akelige leven onder water zelf ook weleens wil zien. Gelukkig is het mogelijk om de filmlocaties te aanschouwen in Massachusetts. Hier staat namelijk het zogeheten Martha’s Vineyard waarmee je zelf hoofdrolspeler van Steven Spielbergs wereldberoemde film wordt.

Star Wars – Hotel Sidi Driss

In Tunesië vind je het onder andere het bekende Hotel Star Wars. Oftewel, dé locatie met ondergrondse gangenstelsels waar Mr Skywalker zijn jeugd mocht spenderen tijdens de afleveringen uit A New Hope.

X-Men – Hatley Castle, Canada

In dit iconische kasteel hebben menig regisseurs hun camera’s weten te stallen. Natuurlijk is de X-Men serie daar één van de bekendste van. Op deze beroemde filmlocaties treed je in de voetsporen van Charles Xavier door zijn school te ontdekken. Dankzij de mogelijkheid een heuse tour door deze toplocatie te nemen kom je alle ins en outs te weten over de succes serie X-Men.

Leuk feitje is dat de kaskraker Deadpool hier ook is opgenomen. Twee vliegen in één klap, dus.

The Dark Knight Rises – Mehrangarh Fort, Jodhpur

Wanneer Batman zijn weg uit de ondergrondse gevangenis vindt, stuit hij plots op het Mehrangarh Fort. Waarschijnlijk zal nog vrijwel niemand van deze wereldberoemde locatie gehoord hebben. Juist daarom is een bezoek aan deze parel het waard. Zeker met Batman in je achterhoofd en het prachtige uitzicht over de stad Jodhpur.

Harry Potter’s Hogwarts college – Oxford

Of je nu een regelrechte fan bent good old Harry Potter, of juist niet, de filmlocaties zijn in ieder geval iconisch. En het mooie is: alle opnames kun je zelf ervaren. Harry maakte zijn avonturen mee in Hogwarts College, en die beelden zijn geschoten in het redelijk nabijgelegen Christ Church College in Oxford. Daar kun je gewoon heen als liefhebber.