Ted Talk: reis de wereld rond met weinig geld

CREDITS: Mukuko Studio

Hoe durven we in deze tijd het woord ‘reizen’ te benoemen?! Nou ja, omdat we je gewoon willen inspireren. Simple as that. En als er iemand is die ons heeft geïnspireerd, dan is het Tomislav Perko. De beste man heeft de wereld rondgereisd zonder (veel) geld. Met kleine beetjes kom je een heel eind.

Wat?

Zo reis je de wereld rond met bijna geen geld

Jazeker. Met een klein budget kan je de hele wereld ontdekken. Een aantal jaar lang was voor de Kroaat de wereld zijn huis. Hij reisde door middel van meeliften in vrachtwagens, paardrijden en extreem goedkope buskaartjes.

Daarnaast had hij talloze, en vooral uiteenlopende, jobs in iedere branche die je jezelf maar kan bedenken. In elk land waar hij kwam bracht hij veel tijd door met locals. Op die manier leerde hij het échte land kennen in plaats van de plekken die voor toeristen zijn gecreëerd.

, <strong>Ted Talk:</strong> reis de wereld rond met weinig geld
Foto: Atlas Green

Ted Talk van Tomislav Perko

Veel mensen dromen ervan om de wereld rond te reizen, maar ze hebben allemaal hetzelfde excuus: geldgebrek. Dat snappen we, want je denkt dat het simpelweg onmogelijk is. Tomislav laat in zien hoe het voor iedereen mogelijk is om hetzelfde te doen. Als je écht wil dan.

Hij startte met reizen nadat zijn carrière als effectenmakelaar doodbloedde in de financiële crisis van 2008. De onderstaande Ted Talk – met veel humor – dateert alweer uit 2015, maar is nog steeds een inspiratie overload. Je wordt namelijk in zijn intro al jaloers op Tomislav…

LEES OOK