Short video laat de schoonheid van Mongolie zien

CREDITS: Julia Volk

Anderhalf jaar geleden was reizen niet meer dan normaal. Het was zelfs irritant om in de rij te staan op Schiphol. Je kon het gezin achter je in de rij wel schieten. Hoe anders is dat nu? We verlangen naar reizen. Het lijkt wel alsof reizen er gewoonweg niet meer van gaat komen.

Maar goed, we blijven niet in het negatieve hangen. Inspiratie is het toverwoord. Er komen betere tijden aan. Als we weer mogen dan staan er mooie reizen in het verschiet. Hierbij kan je denken aan een all-inclusivehotel met plastic bedje aan ’t zwembad in Turkije, maar er is meer. Véél meer.

Short video laat de schoonheid van Mongolië zien

Daar is deze short video hét bewijs van. Mr Brynnorth laat de schoonheid van Mongolië zien. Hij liet niet alleen het bloedmooie en uitgestrekte landschap zien, maar ook de locals. De cultuurverschillen met onze maatschappij zijn zó adembenemend groot. Fascinerend. Het is speciaal als iemand dat zo in beeld kan brengen.

De beste man ging solo op avontuur. Hij ging met adelaarsjagers op pad en hij kreeg uitzichten voor zijn kiezen van een ander niveau, vooral in het Altai-gebergte. In de video is te zien dat de bewoners van Mongolië primitief leven. Heerlijk om te zien.

Wie gaat dáár wonen?!

Het is te bizar voor woorden hoe weinig mensen in dit megagrote land wonen. Mongolië heeft namelijk een oppervlakte van 1.564.116 km², terwijl er maar iets meer dan drie miljoen mensen wonen. Daarmee heeft het land de laagste bevolkingsdichtheid van de wereld. Daar worden wij in ons dunbevolkte land even stil van.

Het landschap van Mongolië is buitengewoon. Dat komt vooral door de grote hoeveelheid bergen. Daardoor is het land één van de hoogstgelegen landen van de wereld. Met een gemiddelde van 1580 meter boven de zeespiegel. In dit landschap is ook veel wild life te zien. Naast veel geiten, kamelen, paarden, yaks en runderen zijn er ook veel zeldzame duren te spotten. Zoals de gobiberen, ibex geiten, saiga-antilopen en sneeuwluipaarden.

Komen wij aan met ganzen… Nee, we gaan niet spotten met onze natuur. Straks wordt ‘ie nog boos.

Al met al hoort Mongolië op je bucketlist te staan. Het land boven China heeft iets speciaals. Het is anders dan de rest.

Check ook: De schoonheid van Zweden in 15 foto’s 

Foto’s: Bolatbek Gabiden,Nick Bondarev, Irina Iriser