Geen paniek over nieuwe sekswet: toeristen mogen gewoon op Bali ‘komen’

Niet alleen in Nederland lijkt men fan te zijn van wetten en regels. In Aziatische sferen gaat Indonesië namelijk aan de haal met een straf op seks buiten het huwelijk om.

Statement van minister op bonk ban op Bali

Toeristen blijven daardoor thuis, maar dat is niet nodig. Dat laat minister van Wetgeving en Mensenrechten, Edward Omar Sharif Hiariej, weten. Sensatie in bed blijk je als toerist namelijk ook gewoon op Bali te mogen doen. Ook al ben je niet getrouwd. Pfieuw.

Bali, Geen paniek <strong>over nieuwe sekswet:</strong> toeristen mogen gewoon op Bali &#8216;komen&#8217;
Foto: Alesia Kozik

Even paniek

Met de berichten over de officiële wetgeving in Indonesië stonden vele reislustige levensgenieters eventjes te trillen op de benen. Seks buiten het huwelijk, en buiten je huidige relatie om, kent een gevangenisstraf als gevolg. Waar het land, en al zeker Bali, grotendeels afhankelijk zijn van toerisme, schoot deze wetgeving in het verkeerde keelgat.

Maar meneer Hiariej spreekt zich nu uit: ‘Ik wil benadrukken voor buitenlandse toeristen, kom alsjeblieft naar Indonesië, want je wordt niet beschuldigd van dit artikel.’ De BBC haakt daarop in: ‘Hoewel de wet technisch gezien van toepassing zou zijn op de lokale bevolking en buitenlanders, hebben ambtenaren geprobeerd de vrees voor vervolging van toeristen weg te nemen.’ Eind goed al goed, dus…

Zorgeloos op vakantie

Geen huwelijksdocumenten, liefdesverklaringen of ander bewijs. Het enige wat je in je koffer moet stoppen richting Bali is je paspoort en zwembroek. Avonturen in het donker kunnen dus nog steeds door de beugel. Een enkele uitzondering op de regel is wanneer je partner je aan zal klagen voor vreemdgaan. Maar laat dat gelukkig niet aan de orde zijn wanneer je op ’t gemakje in de zon aan het chillen bent met een cocktail in je hand.

Bali, Geen paniek <strong>over nieuwe sekswet:</strong> toeristen mogen gewoon op Bali &#8216;komen&#8217;
Foto: Trend | Unsplash
Source: