De ultieme bucketlist-roadtrip: schilderachtig Oman

Zonovergoten woestijnduinen, majestueuze bergen, eeuwenoude forten en exotische souks – Oman is een bestemming die elke avontuurlijke ziel in zijn greep houdt.

Wij nemen je, samen met MiddenOostenReizen.com mee op een onvergetelijke roadtrip door deze mysterieuze Arabische juweel, waar luxe hand in hand gaat met eeuwenoude tradities.

Een Oman-roadtrip: dit mag je niet missen

 • Dag 1: Aankomst in Muscat
  • Verkenning van de Sultan Qaboes-moskee en de levendige Mutrah Souq.
  • Culinaire ontdekkingen in authentieke Arabische restaurants.
 • Dag 2-4: De weg naar Nizwa
  • Pitstops bij Wadi Shab, een betoverende oase.
  • Verkenning van Nizwa, met een bezoek aan het historische Nizwa Fort en de oude stad.
 • Dag 5-7: Woestijnavontuur in Wahiba Sands
  • 4×4-rit door de indrukwekkende Wahiba Sands-woestijn.
  • Kamperen onder de sterrenhemel en een ontmoeting met de bedoeïenenbevolking.
 • Dag 8-10: Terug naar de Kust – Sur en Ras Al Jinz
  • Verkenning van Sur en de scheepswerven waar Omaanse dhows worden gebouwd.
  • Bezoek aan de Turtle Reserve van Ras Al Jinz langs de kust.
 • Einde van de Reis
  • Rustdag(en) in Muscat.
  • Een onvergetelijk avontuur dat de adembenemende landschappen en gastvrije cultuur van Oman belicht.
, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>
Foto: Jasper Loeffen

Dag 1: Aankomst in Muscat

De reis begint in de bruisende hoofdstad van Oman, Muscat. Na het landen op de luchthaven worden we meteen ondergedompeld in de unieke sfeer van deze stad, waar moderne architectuur harmonieert met traditionele Arabische invloeden. Ons startpunt: de iconische Sultan Qaboes-moskee. Een meesterwerk van hedendaagse islamitische architectuur.

Na het bewonderen van de prachtige koepels en minaretten, is het tijd om de levendige Mutrah Souq en vismarkt te verkennen. Hier vinden we een overvloed aan handgemaakte tapijten, aromatische specerijen, lokale kunstwerken en, natuurlijk, veel vis. We sluiten de dag af met een gastronomisch avontuur in een van de authentieke restaurants. Daar waar je smaakpapillen worden betoverd door het ware kruidenwalhalla dat de Arabische keuken heet.

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>
Foto’s: Jasper Loeffen

Dag 2-4: De weg naar Nizwa

Onze reis leidt ons langs adembenemende berglandschappen en slaperige dorpjes op weg naar Nizwa, de culturele hoofdstad van Oman. Onderweg stoppen we bij de betoverende Wadi Shab: een oase van turquoise wateren die zijn omringd door indrukwekkende rotsformaties. Perfect om even te relaxen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

In Nizwa dompelen we onszelf onder in de rijke geschiedenis van Oman door een bezoek aan het historische Nizwa Fort. Vanaf de toren hebben we een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen. ’s Avonds struinen we door de smalle straatjes van de oude stad, waar de geur van wierook en lokale kruiden de lucht vult.

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

Dag 5-7: Woestijnavontuur in Wahiba Sands

Een roadtrip door Oman is niet compleet zonder een tocht door de uitgestrekte Wahiba Sands-woestijn. We ruilen onze comfortabele auto in voor een avontuurlijke rit met een 4×4, terwijl we de glooiende duinen van deze ongerepte wildernis doorkruisen. Onder de heldere sterrenhemel zetten we een kamp op en genieten we van een traditionele Arabische barbecue, omringd door de stilte van de woestijn.

Overdag verkennen we per kameel de duinen en maken we kennis met de bedoeïenenbevolking, die ons warm verwelkomt in hun traditionele tenten. Een onvergetelijke ervaring die ons doet beseffen hoe gastvrij en trots de Omani zijn op hun cultuur.

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>Foto’s: Jasper Loeffen

Dag 8-10: Terug naar de Kust – Hadjar gebergte Sur en Ras Al Jinz

De laatste etappe van onze roadtrip brengt ons terug naar de kust, waar we de schilderachtige stad Sur ontdekken. Hier bewonderen we de oude scheepswerven waar de beroemde Omaanse dhows met de hand worden gebouwd. Een wandeling langs de witte zandstranden en een bezoek aan de Turtle Reserve van Ras Al Jinz maken dit deel van de reis onvergetelijk.

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>
Bigstock

 

Een kleine detour door het Hadjar gebergte kost je misschien wel wat meer tijd, maar als je van mooie wegen houdt is dit een must. Door het ruige, steeds veranderende berglandschap kom je langs prachtige viewpoints en diepe canyons waar je met een korte hike de benen kunt strekken. Ook hier verrast Oman wederom. Na elke 10 minuten waan je jezelf in een totaal andere wereld.

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

Uitrusten in Oman

Na zo’n roadtrip heb je een beetje rust wel verdiend. Wij pakten onze rust in het Al Bustan Palace Hotel. Een absolute aanrader waar je vanaf het moment van binnenkomst wordt overweldigd door overdaad. Geniet van het lekkerste eten en drinken vanaf je strandbedje. Ben jij nog niet klaar met avontuur? Dan zijn er genoeg (water)sportactiviteiten om de dag door te brengen. Maar geloof ons: die strandbedjes zijn fantastisch.

Met zand tussen onze tenen en de geur van de oceaan in de lucht, sluiten we onze epische roadtrip door Oman af. Een avontuur dat ons niet alleen meenam door adembenemende landschappen, maar ons ook liet kennismaken met de warmte en gastvrijheid van de Omaanse cultuur. O-man wat is dit toch een bestemming. En daar je leer je nóg meer over via MiddenOostenReizen.com.

, De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong> , De ultieme bucketlist-roadtrip: <strong>schilderachtig Oman</strong>

 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…