Bestemmingen in Turkije die je de all-inclusive hotels doen vergeten

CREDITS: Mar Cerdeira | Unsplash

Als je aan Turkije denkt, dan denk je aan de zonnige vakanties. Het liefst inclusief ‘fotoshoot met schatje’ op het strand van Bodrum. Na de fotoshoot wordt er nog even onbeperkt friet naar binnengeduwd en de volgende ochtend is ’t rennen voor een bedje bij ’t zwembad. Heerlijk.

Nou ja, heerlijk… Er is meer mogelijk dan met je ballen liggen bij een all-inclusive hotel. Tik ‘vakanties Turkije’ in bij Google en je wordt doodgegooid met opties. En wij zetten de plekken op een rij die jou de all-inclusive hotels doen vergeten.

Plekken in Turkije die je de all-inclusivehotels doen vergeten

Het zal je verbazen hoe indrukwekkend dit land daadwerkelijk is. Op dit moment wordt het reizen hiernaartoe afgeraden, maar zodra het weer mag moet je deze gewoon checken.

Turkije
Foto: Emre

Cappadocië

Het unieke landschap midden in Turkije is een machtige verschijning. Als je hier bent is de ballonvaart een must. Vanuit de lucht zijn de rotsen indrukwekkend, de ervaring is onvergetelijk en het levert fantastische plaatjes op. Wát een plek.

En ja: Cappadocië is misschien een beetje voor de hand liggen, maar we kunnen het gewoon niet overslaan. Toch?

Turkije
Foto: Timur Garifov

Pamukkale

Nog zo’n bizarre verschijning. De bronnen van Pamukkale bestaan uit door kalk gestold water en deze terrasbedding geeft een indrukwekkend aanzicht. Het water loopt over deze zogenaamde terrassen naar beneden en dat moet je gezien hebben als je in de buurt bent. Pamukkale ligt ten noorden van de stad Denizli, mocht je het willen combineren met een extra stedentrip.

Turkije
Foto: Arns Civray

Ölüdeniz

Je kan het je haast niet voorstellen: een badplaats waar geen torenhoge gebouwen staan. Ölüdeniz is een uitzondering en is dé plek om tot rust te komen. Het bevindt zich aan de Zuid-Egeïsche kust en deze baai voorziet je van de meest fantastische uitzichten. Daarnaast word je omringd door veel groen om je heen. Puur genieten.

Turkije
Foto: Artem Bryzgalov

Istanbul

Vergeet de stranden en hotels, Turkije heeft ook gewoon ongelooflijk brute steden. En Istanbul is daar eentje van. Het is de stad waar de grens ligt tussen Azië en Europa wat zorgt voor een machtige combinatie van verschillende culturen. Mocht je hier komen, mag de Basiclica Cisterne zeker niet ontbreken. Hier werd een stuk uit de James Bond-film From Russia with Love opgenomen. Zeker even checken dus.

Turkije
Foto: Ante Samarzija

Lycian Way

Voor de actievelingen onder ons is er de Lycian Way. Een van de mooiste wandelroutes ter wereld volgens The Sunday Times. Dat belooft wat. Het wandelpad is in totaal 400 kilometer lang en loopt vanaf West-Turkije naar Antalya. En dit pad levert indrukwekkende beelden op.

Turkije
Foto: Bigstock

Köprülü Canyon

Eentje voor de adrenaline junkies. Deze kloof is 400 meter diep en heeft wilde wateren, ideaal voor een ruig potje raften. Ook mountainbiken en hiken is ongelooflijk bruut om te doen in dit gebied. Even wat anders dan op een bedje aan de zee.

Turkije
Foto: Mert Kahveci

Abant Gölü

Abant Gölü is een prachtig natuurverschijnsel tussen Istanbul en Ankara in. Dit fantastische meer brengt je ultieme rust, maar kan ook bruisen van gezelligheid. Rond het water kun je namelijk ook verschillende cafés bezoeken om van deze heerlijke plek te genieten.

Turkije
Foto: Elif Kandemir