Kamperen 2.0: de ultieme festivaltent

Ga jij ’s zomers alle festivals af met je eigen tentje? Dan ken je vast de welbekende camping-struggles wel. Budgetcampings zonder stopcontacten, de hele dag rondlopen met een lege telefoon, slapen in een ijskoude tent, geen stroom meer om muziek af te spelen, je tentje niet meer terug kunnen vinden… en ga zo maar door. Het leven op een festivalcamping is zwaar. Maar gelukkig is daar een oplossing voor bedacht, namelijk de Orange Solar Tent.

Orange Solar Tent

Zoals je in de video ziet is dit niet zomaar een tentje. De ontwerpers van deze must have, Kaleidoscope en Orange Communication, hebben een oplossing bedacht voor ieder mogelijk festivalprobleem. Zo vind je in de tent bijvoorbeeld oplaadpunten voor verschillende telefoons en andere devices, zoals je speakers. Is je telefoon eenmaal opgeladen? Dan kun je meteen gebruikmaken van de Wi-Fi. En wanneer je na een mooie festivaldag helemaal van de wereld bent en je tentje niet meer kunt terugvinden, dan stuur je ‘m gewoon een sms’je. Dankzij de glo-cation technology licht je tent daardoor op zodat je hem moeiteloos terug kan vinden. Hoe bedoel je handig?

Futuristische tent

Aangezien je de ‘zonnepanelen’ kunt verplaatsten zorg je voor de meest efficiënte manier van het opwekken van zonne-energie op ieder moment van de dag. Je kan op het schermpje in de tent ook precies zien hoeveel energie je al hebt opgewekt en hoeveel je hebt gebruikt. En dankzij diezelfde energie kan je tijdens de koude nachten je thermo-ondergoed thuislaten, want er zit zelfs vloerverwarming in deze futuristische tent.

Klinkt het je allemaal te mooi om waar te zijn? Dat kan goed kloppen, want dat is het voorlopig ook. Dit geniale plan is namelijk helaas alleen een concept idee. Hopelijk is deze droomtent snel echt te koop!