Toch nog gekker in Vegas: deze 118 meter hoge glazen bol komt eraan

Gokken, shows, feesten en vrouwen. Dat zijn waarschijnlijk de eerste vier dingen waar je aan denkt bij het horen van Las Vegas. Terecht trouwens, maar vanaf dit jaar wordt er waarschijnlijk een vijfde item aan dat lijstje toegevoegd met de komst van de Las Vegas ‘MGS Sphere’.

MGS Sphere wordt het grootste bolvormige structuur ter wereld

In het centrum van Las Vegas, beter bekend als de befaamde Strip, is de constructie van het enorme gebouw naast het Venetian Hotel al begonnen. En als je een kijkje  neemt dan lijkt de constructie tot nu toe meer op het bouwen van een geheel nieuwe planeet in plaats van een nieuw gebouw, zo krankzinnig groot is het al.

Om precies te zijn wordt de MGS Sphere maar liefst 118 meter hoog en boekt daarmee het record van grootste bolvormige gebouw ter wereld. Het project dat is opgezet door Madison Square Garden Entertainment Corp heeft als doel om een tal van nieuwe amusementsmogelijkheden voor toeristen in Las Vegas aan te bieden. Want die zijn er in Las Vegas natuurlijk nog niet genoeg.

Orb-vormige zaal brengt live acts naar next level

Anyways, het bolvormige structuur is hoe dan ook een hele vette bijkomstigheid. De orb-vormige zaal krijgt namelijk de modernste audio- en visuele elementen, een enorm LED-scherm, 17.500 tot 20.000 mensen aan capaciteit en immersieve ervaringen om zo de dikste live acts te garanderen aan de toeristen van Las Vegas. Maar goed, Vegas zou Vegas niet zijn als ze het niet he-le-maal over de top zouden brengen en dat doet de MGS Sphere dan ook zeker.

Zo zijn er ook nog eens zogeheten multisensorische functies, dat betekent bijvoorbeeld dat de MGS Sphere de mogelijkheid biedt voor veranderende geuren en temperaturen om de ervaring zo naar de next level te brengen. Vergeet trouwens niet dat de Sphere aan de buitenkant ook. nog eens volledig programmeerbaar is, dus alles wat er te zien is, is op de hele strip te zien. Ongekend.

Opening van de MGS Sphere héél dichtbij

Je zou denken dat de opening van zo’n krankzinnig grote structuur nog wel een tijdje duurt. Het tegendeel is echter waar, aangezien de planning is dat de deuren van de MGS Sphere in september 2023 al geopend worden. Eerder zou de opening in 2021 zijn, maar door Covid was dat destijds niet mogelijk. Ondertussen is de eerste act die geperformd zal worden in de Sphere ook al bekend: die eer gaat uit naar U2. Zij bevestigden tijdens de Super Bowl dat ze tijdens de komende shows als eerste de MGS Sphere een bezoekje zouden brengen.