Lake Salda: de Malediven, maar dan in Turkije

Het is dé vakantiebestemming om eens lekker onderuit met een kokosnoot in je klauwen tot rust te komen: de Malediven. Helaas hangt hier een pijnlijk prijskaartje aan en ligt het op tien uur vliegen van Nederland. Maar wij hebben de oplossing: in Turkije kwamen we een plek tegen die toch wel heel dicht in de buurt komt van de Malediven. En daarnaast dus een stuk dichter in de buurt van Nederland!

Oké, oké. Zo ziet het er ongeveer uit:

Malediven, Lake Salda: de Malediven, maar dan in Turkije

Lake Salda

Salamaladiva, oftewel de Malediven van Turkije, zo wordt Lake Salda ook wel in de volksmond genoemd in Turkije. Het heeft hagelwitte stranden en kristalhelder water. True, dat hebben wel meerdere plekken in Turkije, maar daar stikt het ’s zomers van de toeristen. Dit is het mooie Lake Salda. Deze magische plek is vrijwel niet bekend onder de toeristen en je zult er hoogstens een paar locals en schildpadden tegenkomen. Wij sluiten dan ook niet uit dat jij hier een privé strand hebt! En dat op twee uur vliegen van Nederland.

There you go!

Malediven, Lake Salda: de Malediven, maar dan in Turkije

Bereikbaarheid

Vanwege de onbekendheid van Lake Salda is het ook wel wat moeilijker te bereiken. Er gaan bijvoorbeeld geen bussen of treinen deze kant op. Het beste kun je dus zelf een auto huren. Vanuit Antalya is het drie uur rijden en de rit zelf is al prachtig. Je gaat dwars door de bergen. Aan het meer zelf liggen twee campings die vrij primitief zijn. We raden je dan ook aan zelf een tentje mee te nemen en die ergens op het strand te stallen. Dit doen de meeste mensen die deze plek ontdekken. Zorgen hoef je je niet te maken, het is een veilige plek. In de avond heb je een bizar uitzicht op de sterren. Aangezien deze plek ver buiten de beschaafde wereld ligt is er geen lichtvervuiling aanwezig. Hierdoor zie je in volle glorie de Melkweg!

Bouw een vuurtje, trek een biertje open en geniet van jouw eigen privé Malediven! 

[powerkit_alert type=white]Voor mijn stage bij Manify rijd ik op de motor van Amsterdam naar Singapore. Wil je mijn avonturen op de voet volgen? Follow @boas.biking op Instagram![/powerkit_alert]

Malediven, Lake Salda: de Malediven, maar dan in Turkije Malediven, Lake Salda: de Malediven, maar dan in Turkije Malediven, Lake Salda: de Malediven, maar dan in Turkije