Bucketlist-resort in Oman: Jumeirah Muscat Bay

CREDITS: Jumeirah Muscat Bay

O man, wat kunnen wij uitkijken naar een next-level chillvakantie in het Midden-Oosten. En met het openen van Jumeirah Muscat Bay in Oman is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden.

Jumeirah Muscat Bay

Als je het doorgaanse marketingpraatje woorden als sereniteit en escapisme aanhaalt, dan heb je ons te pakken. Eén blik op de foto’s van het resort geeft ook weg dat deze woorden niet voor niets zijn gekozen. Jumeirah Muscat Bay is genesteld in een afgelegen baai – dus: een oase aan rust – maar binnen een kwartier sta je in de historische Omaanse hoofdstad Muscat. Naast dat je in no time daar bent, word je omringd door de zee en de Omaanse bergen. Terwijl jij jezelf bevindt in de crème de la crème van resorts.

, Bucketlist-resort in Oman: <strong>Jumeirah Muscat Bay</strong>
Foto: Jumeirah Muscat Bay

206 schoon aan de haak

De 206 ruime kames en suites hebben allemaal een ongekend uitzicht op de oceaan. Combineer dat uitzicht met traditioneel Omaans vakmanschap en modern hoteldesign aan de binnenkant, en je voelt jezelf de koning te rijk. Naast die meer dan 200 kamers zijn er ook nog vijf afgelegen Summerhouses en de uitzonderlijke Sanctuary Villa. Hier krijg je eigen zwembad, toegewijde butlerservice en toegang tot een exclusief privéstrand.

, Bucketlist-resort in Oman: <strong>Jumeirah Muscat Bay</strong>
Foto: Jumeirah Muscat Bay

Gastronomie 2.0

Als dit resort ergens hoog punten op scoort, dan is het op gastronomie. Hier zwaait Culinair Director Claudio Dieli namelijk met de scepter. Hij heeft meer dan een kwarteeuw ervaring – en internationale hotelrestaurants met drie Michelin-sterren  -, dus deze man weet wat koken is. Bij Jumeirah Muscat Bay vind je het multi-cuisine restaurant PERIDOT aan de oceaan. Hier krijg je naast live kookshows veel verse wereldse gerechten voorgeschoteld. Mocht je de Omaanse zon even beu zijn, dan biedt een heerlijke afternoon tea in de TARINI-lounge uitkomst.

Voor de niet zee-fans – huh?- is er eetcafe ZUKA aan het zwembad. En als je klaar bent met poolday ga je naar het terras van ANZO. Hier pak je een verse cocktail, Aziatische luxe hapjes en een exclusieve sigaar met uitzicht over de baai. Alhoewel dit allemaal veel rust biedt, word je écht zen in de award winnende spa Talise. Naast een scala aan therapeutische en revitaliserende behandelingen kun je ook ontspannen in een hamam, sauna of stoombad.

, Bucketlist-resort in Oman: <strong>Jumeirah Muscat Bay</strong>
Foto:: Jumeirah Muscat Bay

Dit ga je doen

Eén ding is zeker ‘verveling’ staat niet op je to-do-list in Oman. Jumeirah Muscat Bay laat je sporten in een ultramodern fitnesscentrum, chillen in een yogastudio en zweten op een tennisbaan. Aan zee vind je PADI-gecertificeerd duik- en watersportcentrum waar je kunt duiken, zeilen en kan zwemmen tussen de schildpadden. Daarnaast is de omgeving schilderachtig en kun je de bergen ontdekken aan de hand bizarre uitzichten. Nog niet genoeg? Dan kun je als geschiedenisliefhebber oude zeehavens, de cultuur en unieke overblijfselen omarmen.

En ’s avonds slaap je weer in ultieme luxe:

Foto’s:: Jumeirah Muscat Bay