De hidden gems van Barbados

CREDITS: Tom Jur | Unsplash

Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers.

Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen ondertussen vloeiend Nederlands spreken en termen als ‘spiritual awakening’ in het woordenboek zijn opgenomen.

De hidden gems van hidden gem Barbados

Ons niet gezien, amice. Wij blijven dan ook zo ver mogelijk weg van deze types. Het liefst houden we een afstand van 19.253 kilometer aan – de precieze afstand tussen Bali en Barbados: het tropische eiland dat daadwerkelijk nog tropisch is.

Barbados, De hidden gems van <strong>Barbados</strong>
Foto: Tom Jur | Unsplash

En ja, ook op Barbados zijn er genoeg vijfsterrenhotels en all-inclusive-resorts waar de toeristen voor het ontbijt de eerste mimosa’s al achter over hebben getikt. Maar goed, daarvoor ben je ook op vakantie. Het aantal selfiesticks die je moet ontwijken om een hersenschudding te voorkomen ligt in ieder geval een stuk lager. Bovendien zijn er nog genoeg plekken die het label hidden gem echt mogen dragen. Dat is ondertussen een zeldzaamheid als het op tropische eilanden aankomt. Voor het geval dat de backpackers binnenkort Azië verruilen voor het Caribisch gebied, hebben wij de hidden gems van hidden gem Barbados op en rijtje gezet.

Mount Gay Rum

Iets minder hidden, des te meer gem: ’s werelds eerste rumdistilleerderij ooit genaamd Mount Gay Rum, opgericht in de heuvels van Barbados in 1703. Op 001 – Saint Lucy krijg je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in een erfgoed van meer dan 300 jaar aan expertise in de wereld van rum. Je wordt begeleid door rumexperts die je trakteren op proefsessies, gevolgd door een interactieve cocktailsessie door een bekroonde mixoloog.

Morgan Lewis Windmill

Ja, ja, we weten het. Om windmolens te bezoeken kunnen we ook gewoon de auto richting Flevoland pakken. Gelukkig is Morgan Lewis Windmill niet zomaar een ‘windmolen’. Tot 2007 was dit namelijk de enige suikerwindmolen ter wereld die nog functioneerde. Datzelfde jaar sloeg er helaas bliksem in, maar de windmolen is nog wel een van de weinigen die haar originele kenmerken heeft behouden.

Animal Flower Cave

Op het meest noordelijke puntje van het eiland vind je de Animal Flower Cave. Een bezienswaardigheid die zijn naam te danken heeft aan de buiswormen die je vindt in de rotspoelen. In de grotten zelf is het mogelijk om te zwemmen, maar het is vooral een aanrader om vanuit de natuurlijke ramen een blik op de oceaan te werpen. Een garantie op een fenomenaal uitzicht.

Cuzz Cafe (Cuz’s Fish Stand)

Van al die toeristische activiteiten krijg je natuurlijk trek. Gelukkig is de Barbadiaanse keuken er eentje om van te watertanden. Letterlijk trouwens, aangezien het eiland omringd is door de Caraïbische Zee aan. Reken er dus maar op dat de visgerechten fantastisch zijn. Volgens de locals behoort Cuzz Cafe met haar onopvallende shack op de parkeerplaats bij Pebbles Beach tot een van de must-visits om de Caraïbische Zee op je bord te proeven.

Bottom Bay

Barbados is een walhalla voor strandliefhebbers. Vooral Pebbles Beach wordt vaak geroemd als een van de beste stranden langs de kust, maar de echte kenners weten dat Bottom Bay de kroon spant. Het afgelegen strand wordt enigszins omsloten door kliffen, wat de omgeving alleen maar indrukwekkender maakt. Combineer dat met turkooisblauw water, hagelwit zand en imposante palmbomen en je hebt een verborgen pareltje.

Friar’s Crag

We blijven met Friar’s Crag nog even in de blauwe wateren van Barbados zwemmen. Gelegen in Carlisle Bay, maakt dit verborgen juweeltje het mogelijk om naar de wrak van een 21-meter diep vrachtschip te duiken. Het schip is momenteel in drie wrakstukken verdeeld, waardoor het een geweldige plek is voor reizigers die van een duik houden.

Welchman Hall Gully

Als je helemaal weg van de menigte wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van Barbados is Welchman Hall Gully je toevluchtsoord. Bezoekers kunnen hier in eigen tempo genieten van de ongerepte omgeving, maar het is uiteraard ook mogelijk om een rondleiding te volgen. Ook is er een avontuurpark toegevoegd waar je kinderen zich uren kunnen vermaken. Sidenote: hou je spullen goed vast in de buurt van de apen, anders gaan ze er zonder pardon met je telefoon van door.

Codrington College

Een college volgen tijdens de vakantie. Klinkt als een kut idee, en waarschijnlijk is het dat ook. Toch moet je in Barbados ongetwijfeld een bezoekje brengen aan Codrington College. Het college is een geweldige plek voor geschiedenisliefhebbers met een campus dat in 1714 werd opgericht. Omdat het pand grotendeels intact is gelaten door de jaren heen, is het ook nog eens een geweldige plek om Insta-waardige foto’s te schieten.

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…