Deze digitale expo van Jimmy Nelson in Amsterdam is een must-visit!

Velen kennen hem wel van het koffietafelboek der koffietafelboeken ‘Before They Pass Away’: Jimmy Nelson. De Britse Nederlander die de wereld over reist om afgelegen culturen en volksstammen te portretteren.

Door de mensen voor zijn camera op een voetstuk te plaatsen, creëert hij een waardig platform voor vaak bijna vergeten en buitengewone gemeenschappen. Nu staat hij met een expositie in Amsterdam, zodat hij jou kan meenemen op zijn bijzondere reizen.

Met veel geduld, respect en voornamelijk te communiceren met handen en voeten verwerft hij respect van de bevolking, die vervolgens nog net niet in de wachtrij staan om in hun meest statige pose gefotografeerd te kunnen worden. Met deze, vaak analoog geschoten, portretten viert Jimmy Nelson de diversiteit en schoonheid van de mens. Hoor je hem spreken, dan spat de passie er vanaf. Je kan uren luisteren naar zijn verhalen. Maar hoewel hij verbaal al een kunstenaar is, is Jimmy voornamelijk artiest in beeld. En dat kan je nu op een volledig 2022-wijze gaan zien in Fabrique del Lumières, in het Amsterdamse Westerpark.

The Last Sentinels: Heroes, from near and far

Statische musea zijn leuk, maar we kennen het concept inmiddels wel. Bij Fabrique del Lumières pakken ze het modern en groots aan. De Zuiveringshal van de oude Westergasfabriek wordt van top tot teen geprojecteerd met de werken van Jimmy Nelson. Het kunstbelevingscentrum is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces, bekend van Atelier des Lumières in Parijs. Samen hebben de partijen een 40 minuten durende digitale beleving gecreëerd, waarbij je niet weet wat je meemaakt. Zeker niet als je context krijgt van Jimmy Nelson, himself.

In het populaire Franse digitale kunstcentrum werden de door Jimmy Nelson geportretteerde inheemse culturen in 2021 voor het eerst tot leven gebracht. In deze nieuwe expositie ‘The Last Sentinels: Heroes, from near and far’ wordt zijn collectie aangevuld met foto’s uit Jimmy Nelsons nieuwste werk ‘Between the Sea and the Sky.’  Deze collectie is een ode aan Nederland, volgens Jimmy zijn ‘geadopteerde vaderland’. Tijdens de reisbeperkingen van afgelopen jaren is de artiest in ons land gaan zoeken naar traditionele culturen om te portretteren. Het resultaat is een vijfhonderd pagina’s tellend koffietafelboek en dus deze digitale expositie waar zijn werk tot leven komt.

The Last Sentinels: Heroes, from near and far is dagelijks te bezoeken tussen 15.00 en 22.00 uur. De experience duurt zo’n drie kwartier en loopt in elk geval tot en met 13 november, maar wordt bij succes verlengd. We kunnen je dit alleen maar aanraden!

, Deze <strong>digitale expo van Jimmy Nelson</strong> in Amsterdam is een must-visit!

, Deze <strong>digitale expo van Jimmy Nelson</strong> in Amsterdam is een must-visit!

, Deze <strong>digitale expo van Jimmy Nelson</strong> in Amsterdam is een must-visit!

, Deze <strong>digitale expo van Jimmy Nelson</strong> in Amsterdam is een must-visit!

 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…