Dit zijn de 9 mooiste droombestemmingen op aarde

We komen regelmatig op de mooiste plekjes op aarde en vertellen je waarom je deze moet bezoeken. Helaas kunnen we nog niet zeggen dat we al letterlijk overal zijn geweest. James Asquith daarentegen wel. Hij is de jongste persoon op aarde die alle 196 landen ter wereld heeft bezocht. Wie kan nou beter vertellen wat de moeite waard is dan hij? Hieronder een top 9 van de droombestemmingen die je volgens hem zeker op je bucketlist moet zetten.

Top 9 droombestemmingen, volgens James Asquith

9. Alaska

Top 9 droombestemmingenVoor natuurliefhebbers is Alaska de perfecte bestemming om te hiken. Volgens Asquith zijn de bergen en het landschap ruig en indrukwekkend. Eerder schreven we al over het populaire IJsland, Alaska is een goed alternatief. Hier sta je oog in oog met de wildernis en zal je overrompeld raken door de schoonheid van de natuur.

8. Cartagena

Top 9 droombestemmingen
Cartagena is een oude havenstad in Colombia. Dankzij de koloniale gebouwen, geplaveide straten en een fantastisch uitzicht over de Caraïbische kust, is het een stad die je gezien moet hebben. Overdag loop je op je gemakje door de middeleeuwse straatjes, ’s avonds ga je los in het bruisende nachtleven. Van salsa tot techno; er is voor ieder wat wils.

7. Iran

Top 9 droombestemmingen
Iran staat de laatste jaren niet echt bekend als een droombestemming en krijgt regelmatig een negatief reisadvies. Toch is Asquith erg enthousiast over het land. Hij beschrijft Iran als een land met prachtige historische steden, ongerepte landschappen en een ontzettend gastvrije bevolking. Met name Teheran (de hoofdstad van Iran) is een aanrader. Een moderne metropool die in groot contrast staat met de rest van het land.

6. Vanuatu

Top 9 droombestemmingen
Vanuatu is een goed alternatief voor dure vakantieoorden als de Malediven en Bora Bora. Net zo mooi, maar veel minder toeristisch en een stuk betaalbaarder, volgens Asquith. Deze exotische eilandengroep ligt ten oosten van Australië en heeft alles wat je nodig hebt om volledig tot rust te komen.

5. Tonga

Top 9 droombestemmingenOok Tonga ligt in de Grote Oceaan en ziet er net zo paradijselijk uit als Vanuatu. Een helderblauwe zee en parelwitte stranden. Do we need to say more? 

4. Foz do Iguaçu

Top 9 droombestemmingen
Hier kan je één van de mooiste watervallen op aarde bewonderen. Loop langs één van de vele wandelpaden of bekijk ze vanuit de lucht met een helikopter. Zo zie je ook meteen het schitterende regenwoud van bovenaf. Leuk detail: de watervallen van Iquaçu liggen op de grens van Brazilië en Argentinië. Zo heb je in één klap twee van de 196 landen bezocht ;-).

3. Tuvalu

Top 9 droombestemmingen

Foto: Borongaja

Tuvalu is één van de meest afgelegen landen ter wereld. Het eiland ligt midden in de Grote Oceaan en is maar één keer per week te bereiken per vliegtuig. Tuvalu kent dus maar weinig toerisme en is daardoor een ongerept stukje paradijs.

2. San Pedro de Atacama en de Boliviaanse zoutvlaktes

Top 9 droombestemmingenAls je naar Zuid-Amerika gaat is deze tocht een must do. In drie tot vier dagen trek je in een 4×4 van de Atacama-woestijn in Chili naar de zoutvlaktes in Bolivia. Een tocht die je langs verschillende, indrukwekkende landschappen neemt. Gaaf detail; je slaapt in hutten die volledig gemaakt zijn van zout. Van het toilet tot je bed, alles is gemaakt van zout.

1. Bhutan

Top 9 droombestemmingenBhutan ligt in de Himalaya, landlocked tussen China en India. Tot voor kort had Bhutan strenge regels wat betreft toeristen, dit om verwestering te voorkomen. Hierdoor is de boeddhistische en eenvoudige cultuur overal nog sterk terug te zien. Het lijkt bijna alsof de tijd er heeft stil gestaan. Voor iedereen die het echte Azië wil zien is Bhutan een droombestemming.

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…