Bikini Hotel Berlin: Rumble in the Jungle

CREDITS: Stephan Lemke

Bikini Hotel Berlin is hét hotel dat je zou moeten pakken als je de Duitse hoofdstad bezoekt. Dit hotel is geopend in 2014 een staat in het westen van Berlijn, naast de Berliner Tiergarten. De 149 kamers van het hotel bieden je alleen al een ervaring die je niet zomaar zult vergeten. Maar wat maakt dit hotel nou zo speciaal?

Bikini Hotel Berlin: dit hotel is een nachtje waard

Zodra je het hotel betreedt wordt het duidelijk dat dit niet jouw doorsnee slaapplaats is voor de nacht. De entree is een drie verdiepingen hoog atrium wat overspoelt wordt met licht. Het is hele hotel is alsof je een kunstgalerij betreedt.

Eenmaal binnen

Door de één van de liften te pakken die zich aan de linkerkant bevinden, kom je op de derde verdieping. Hier vindt je de receptie van Bikini Berlin. Je hoeft hier overigens niet naar op te kijken wanneer je een van de hotelgasten de ochtendkrant ziet lezen terwijl deze in een hangmat hangt. De tegels die zijn gebruikt voor de receptie zijn afkomstig uit het metrostation van Alexanderplatz.

Bikini Berlin
Foto: Stephan Lemke

25hours Hotel Bikini Berlin

25hours hotels bezit meerdere bijzondere hotels in en rondom Europa. Net als alle andere hotels is ook in Bikini Berlin nagedacht over de open en communicatieve inrichting. Hierdoor heb je direct het gevoel van thuiskomen te pakken. De verschillende kamers hebben uitzicht op de tuin van de Berliner Zoo of op de Kaiser-Wilhelm-kerk. Daarnaast is het hotel voorzien van een Jungle sauna op de negende verdieping en eigen winkel.

Kamers

Als je de deur open doet van je kamer, word je vrijwel zeker verrast. De kamer is prachtig ingericht en ziet er zeker anders uit dan je gewend bent. Het ligt er natuurlijk een beetje aan welke kamer je boekt, maar je kan er vanuit gaan dat er een hangmat in het raam hangt. Dat is nog eens chillen op niveau. Tip: niet te hard schommelen.

NENI & Monkey

Ook bevinden NENI Berlin  en de Monkey Bar zich op de tiende verdieping van het hotel. Bij NENI Berlin kun je genieten van een hele goede Oost-Mediterraanse keuken terwijl je een 360 graden uitzicht hebt. Een échte must als je van hummus houdt dus ;-).

De Monkey Bar is een high-end rooftopbar, waar dagelijks DJ’s draaien en bijzondere cocktails geschonken worden. Daarnaast is er een spectaculair dakterras met uitzicht over de stad. De verschillende ruimtes zijn ingericht om even te ontsnappen aan de urban jungle, hier ontmoet je zowel gasten en locals op een plek!