Airbnb Finds: Costa Ricaanse villa met infinity zwembad, prive-kok en tropische bar

Pura vida! Deze woorden ken je ongetwijfeld als je al een keer in Costa Rica geweest bent. Het betekent letterlijk ‘puur leven’, maar de uitdrukking wordt vooral gebruikt om al het moois in het leven te eren. De boodschap ervan is dat mensen zich niet te druk moeten maken en juist dankbaar mogen zijn voor wat ze hebben. En daar zit wel wat in!

Met deze mooie gedachten in ons achterhoofd kwamen we op Airbnb deze luxe villa tegen; de ideale plek om te relaxen en volledig in pura vida-stijl weg te dromen vanuit een waar tropische paradijs.

Airbnb Finds: Costa Ricaanse villa met infinity zwembad

Gelegen in een adembenemend privé-reservaat en ontworpen met behulp van allerlei natuurlijk materialen, is er in deze villa geen ontsnappen aan de tropische vibe. Tel daarbij op dat de enige geluiden die je hoort van de apen en vogels uit het omliggende regenwout afkomstig zijn en het plaatje is compleet!

Naast de fantastische locatie, laat de accommodatie zelf ook weinig te wensen over. Het infinity zwembad is perfect voor een verkoelende ochtendduik en heeft een uitzicht waar je u tegen zegt op de baaien van Jaco, Herradura en Nicoya.

Luxe villa, Airbnb Finds: Costa Ricaanse villa met infinity zwembad, prive-kok en tropische bar

Eigen bar met de mannen

Terwijl de uren verstrijken neem je plaats op een van de ligbedjes aan het zwembad of, als de zon even te warm wordt, bij de overdekte loungebanken. Verder beschikt de villa over een ruime keuken met een eigen bar(!); ideaal om alle koude biertjes in te bewaren. Er is plek voor 8 gasten in de 3 slaapkamers mét ensuite badkamers. Ruimte en mogelijkheden genoeg om je meer dan goed te vermaken.

Aan alles is gedacht in Casa Mono Loco, van een privékok die elke dag een nieuwe maaltijd voor jullie maakt tot een privéchauffeur die jullie de mooiste plekken uit de omgeving laat zien. Doordat de woning onderdeel is van een gated community, ben je ook buiten de accommodatie van alle gemakken voorzien. Zo krijg je een pas die je toegang geeft tot het restaurant en de privé strandclub.

Luxe villa, Airbnb Finds: Costa Ricaanse villa met infinity zwembad, prive-kok en tropische bar

Bruisende regio

Naast dat de luxe villa al een waar paradijs is om in te verblijven, is de omgeving ook zeker het ontdekken waard. Het beroemde Los Suenos Marina, is slechts vijf minuten verwijderd en staat bekend om haar sportvis jachten waar reizigers van over de hele wereld naartoe komen.

Zin in iets meer avontuur? Met een rit van zo’n tien kilometer kom je aan bij Jaco Beach, beter bekend als: hét surfersparadijs van Costa Rica. Dit is de ideale plek voor jou en je vrienden om een paar golfen te pakken. Maak er gelijk een wedstrijd van wie het langst kan blijven staan en de verliezer trakteert op een rondje. Klinkt wel zo eerlijk toch?

Deze luxe villa is te boeken voor €914 euro per nacht. Maar met plek voor jezelf en 7 vrienden, zijn jullie ongeveer €114 euro per persoon verwijderd van een onvergetelijke get-away in de tropen.

Meer info