Airbnb Finds: waan jezelf in The Lord of the Rings in deze hobbit-woning

Met Halloween in aantocht is het weer tijd voor een gruwelijke accommodatie. Dit keer geen griezelige spookhuizen, maar een verblijf in het decor van twee van ’s werelds meest beroemde trilogieën. Grote fans van ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ beleven hier hun lievelingsfilm in real life door een weekendje te spenderen in een heuse hobbit woning! Kruip in de wereld van magie en mysterie en ervaar de Lord of The Rings avonturen in het echt!

Waan jezelf in The Lord of the Rings in deze hobbit-woning

Dromen zijn niet altijd bedrog en daarom kan je vanaf nu een weekendje doorbrengen in een hobbit woning via Airbnb. Nu denk je vast: waar vind ik dit? Hoewel de serie zelf opgenomen werd in Nieuw-Zeeland, bevindt het unieke vakantiehuisje Hobbit’s dream zich in het Amerikaanse Fairfield, Virginia.

Net als de huizen uit de beroemde verfilming van J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings uit de jaren 50, is dit huisje in een glooiende groene heuvel weggewerkt. Dichterbij de filmervaring kan je bijna niet komen.

Hobbit, Airbnb Finds: waan jezelf in The Lord of the Rings in deze hobbit-woning

Aan alle details is gedacht

Omgeven door groen, is deze accommodatie volledig ingericht volgens het huis van Frodo Baggins in The Shire. Het heeft de kenmerkende ronde buitendeur, een aarden dak, verschillende bogen en binnenin tal van houten details.

Door de ronde kastanjebruine gevels voelt het alsof je echt een van huizen in de Shire binnenstapt. En geen zorgen, ze zijn op menselijk formaat gebouwd zodat jij je niet druk hoeft te maken dat je je hoofd stoot. Benieuwd of het er van binnen net zo echt uitziet? Er staat een verleidelijk tweepersoonsbed, compleet met bontdekens. Deze verwijzen naar de woeste beesten in The Hobbit en The Lord of the Rings. De accessoires met draken, de openhaard en lichten maken het fantasiegevoel helemaal compleet.

Hoewel de gelijkenis in het eerste opzicht sprekend is met de film, zijn er door de eigenaar enkele aanpassingen doorgevoerd zodat je er comfortabel kunt overnachten. In tegenstelling tot het origineel, is dit hobbit huisje uitgerust met elektriciteit, een moderne keuken en een douche.

Hobbit, Airbnb Finds: waan jezelf in The Lord of the Rings in deze hobbit-woning

Aan activiteiten geen gebrek

Tijdens je vakantie in Midden-Aarde hoef je niet bang te zijn voor verveling! Er is een hoop te doen in de omgeving. Neem je wandelschoenen mee en ga net als Bilbo op avontuur langs de paden in Mirkwood Forest. Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn, mis dan zeker de geweldige workshops niet. Randy, de host van het verblijf begeleid je met plezier bij het maken van een tovenaarswandelstok, bezem of pijp. Geen ervaring met houtbewerking? Dat is geen probleem, houd je ook nog wat over aan de trip!

Het kleine vakantiehuisje ademt sfeer en warmte en ziet er daarnaast vooral erg knus uit. Dit is niet per se een plek om met je beste maat te gaan zuipen, maar eerder één om samen met je vriendin van te genieten. Een ding is zeker, je gaat er ongetwijfeld ontspannen weer weg.

Verblijven in dit bijzondere vertrek? Dat kost je 252 euro voor een overnachting. Goedkoop is het dus niet, maar hé je hebt dan wel een goed verhaal te vertellen. Check de foto’s en je weet: zelfs als je geen groot fan bent van The Lord of the Rings, is slapen in een Hobbit-huis een échte aanrader.

Meer info