New year, new you: 6 stijltips die iedere man zou moeten volgen

Fashion

We zijn nu al een aardige twee weken begonnen aan het nieuwe jaar. Maar wat nog steeds geldt: nieuw jaar, nieuwe ronden, nieuwe kansen. Heb je goede voornemens? Dingen die je in 2017 toch echt anders zou willen doen dan het jaar daarvoor? Op het gebied van stijltips willen we je graag wat tips geven om fresh 2017 in te gaan.

Huidverzorging

Heden ten dage hoeven we ons er niet meer voor te schamen: het verzorgen van je huid door middel van huidproducten. Maar kom er eens achter welke crème het meest geschikt voor je huid is. Wat voor de één wel perfect werkt hoeft niet perse voor de ander de klus te klaren. Eén dikke tip is wel om wat korter en vooral kouder te douchen. Koud douchen is overal goed voor. Van je energieniveau tot haren tot je bloedsomloop. En dus ook je huid!

Huidverzorging

Inventariseer je garderobe en vul aan daar waar nodig is

Het begin van het nieuwe jaar is een perfecte tijd om te inventariseren welke kleding items je nog nodig hebt en waar je juist van af moet. Bepaal of je je garderobe wilt voorzien van laatste trends, maar wees er tenminste zeker van dat je de basics op orde hebt.

En tegelijkertijd: gooi kleding weg die je toch nooit meer aantrekt. Struin in je kledingkast naar items die je langer dan een jaar niet hebt gedragen. Grote kans dat je deze items het aankomende jaar ook niet gaat dragen. Minimaliseer het aantal kledingstukken en houdt alleen items over die je ook daadwerkelijk gaat dragen. Je zult in staat zijn beter te kunnen visualiseren wat je de volgende dag aan gaat trekken. Scheelt je weer veel tijd in de ochtend!

Laat je kleding op maat maken

Niets is zo fijn als een broek of overhemd aantrekken die als gegoten om je lichaam zit. Je voelt het vaak gelijk al als je een van je favo’s aantrekt: Dit gaat ‘m worden vandaag! Andersom is het veelal ook het geval. Een overhemd aantrekken met net iets te lange mouwen, of een broek die aan de bovenkant te krap zit en aan de onderkant weer te ruim: na een tijdje ga je je er gewoon aan irriteren. Dus waarom niet gewoon je kleding aan laten passen of zelfs op maat laten maken? Ga eens langs een kledingmaker of kies voor een merk die sowieso je maten opneemt.

Maatpak

Creëer je eigen stijl

Je kan dan wel de hipste kleding van het moment dragen; als jij je er niet comfi in voelt, mist het zijn uitwerking. Probeer er achter te komen welke merken het beste bij je passen en welke type kleding het voor jou ontzettend goed doen. Helaas is dit een proces van trial-and-error, waar je allicht af en toe flinke miskopen zult doen. Maar hey, wie niet waagt…   

Kies een kapsel dat bij je gezicht past

Niet is zo vervelend als een Australisch kapsel. Inderdaad, soms heb je van die dagen: het Sidney. Sorry. Dus waarom niet jezelf een kapsel aanmeten die perfect bij jouw gezichtsvorm past. Laat je eens goed adviseren door jouw kapper, wat hij vindt dat het beste bij jouw gezicht past. Of trek eens de stoute schoenen aan en probeer eens een andere kapper. Welk kapsel het beste staat bij jouw gezichtsvorm kun je hier vinden.

Leer welke haarproducten het beste bij je passen

Je kunt jezelf dan wel een fresh kapsel hebben aangemeten, maar dat kapsel moet af en toe ook onderhouden worden. Kom er achter welke haar producten het beste bij jouw type haar passen. Dit kan gaan om gel, wax of een prima shampoo. Ook hierbij geldt: laat je hiervoor goed  adviseren door iemand die er verstand van heeft, zoals een kapper of barbier. Want voor iedereen is er een ander product geschikt.

Barber

tags:
Total
14
Share