De 8 tofste fashionboeken voor de stijlvolle man

CREDITS: NMG Network

Als het gaat om het opdoen van fashion-inspiratie, kun je overal terecht. Instagram staat vol stijlvolle plaatjes en zelfs op straat kun je bij allerlei mensen afkijken voor ideeën. Maar heb je al eens gedacht om een fashionboek aan te schaffen? Deze staan vol inspiratie, informatie, mooie foto’s en ze zien er ook nog eens mooi uit op je koffietafel.

Wil je ervoor zorgen dat je er altijd fresh uitziet? Met de inspiratie van een van deze fashionboeken moet het wel goed komen.

Dit zijn de tofste fashionboeken

1. ABC of Men’s Fashion – Hardy Amies

Met de quote “a man should look as if he has bought his clothes with intelligence, put them on with care and then forgotten all about them” beschijft auteur Hardy Amies zijn kijk op fashion. In dit boek wordt je meegenomen in de wereld van men’s fashion en haal je je kennis op over fashionitems die je dagelijks draagt. Hier kun je ’t boek op de kop tikken.

2. The Watch, Thoroughly Revised – Gene Stone

Ben je een echte watch fanatic? Dan is dit boek voor jou! Duik in de wondere wereld van de horloges en lees over de geschiedenis van de toonaangevendste horlogemerken van de wereld. Nog een nieuwkomer in de scene en wil je je eerste horloge kopen? Dit boek geeft tips en helpt je met je keuze. Benieuwd? Koop hem hier!

fashionboeken
Foto: NMG Network

3. Sneaker Freaker. The Ultimate Sneaker Book – Simon Wood

The name says it all. Dit is het ultieme sneakerboek vol inside information over de industrie. Gaat jouw sneakerhartje sneller kloppen van de namen Air Max, Air Force, Converse, Michael Jordan en Yeezy? Dan is dit het perfecte boek voor jou!

4. Tom Ford – Tom Ford & Brigid Foley

Dit is niet alleen een perfect koffietafelboek, maar presenteert ook 416 pagina’s aan fashion history. Binnenin vind je onder andere de details over hoe Tom Ford Gucci veranderde van accessoire-label tot een van de grootste merken ter wereld. Een must-have en must-read in één.

5. The Lives Of 50 Fashion Legends: Visual Biographies Of The World’s Greatest Designers – Fashionary

Van Karl Lagerfeld tot Cristóbal Balenciaga. Benieuwd naar alle informatie en autobiografieën over een aantal van de grootste designers en fashioninfluencers van de wereld? Dan ben je met dit boek aan het juiste adres. Het onderzoekt de keuzes van deze legendes en hoe de fashionwereld over de jaren heen door hen is veranderd. Interesting!
fashionboeken, De 8 tofste fashionboeken voor de stijlvolle man
Foto: Avery Klein

6. The Watch Book – Gisbert Brunner

Nog een pareltje voor de horlogeliefhebbers! De 1.000 high-quality kleurfoto’s in dit boek brengen de laatste innovaties en belangrijkste namen uit de industrie samen. Deze luxe uitgave is stijlvol vormgegeven en daarom ook een echte must-have voor op de koffietafel.

7. Supreme – Aaron Bondaroff

Het eerste boek over het New York streetfashion label Supreme. Sinds de opening in 1994 in downtown Manhattan is het merk uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke labels van New York. In het boek komt alles van de eerste 16 jaar van het merk aan bod, van de producten en skateboard designs tot de iconische campagnes, artworks en foto’s.

8. Icons Of Men’s Style – Josh Sims

Nog een boek over grote mannelijke fashioniconen? Fout, dit boek focust juist op de eenvoudige kledingstukken uit je garderobe. Over een simpel T-shirt of een Levi’s jeans valt namelijk meer te leren dan je denkt.

fashionboeken
Foto: Blaz Photo
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…