De meest stijlvolle mondkapjes voor de moderne man

CREDITS: fpmasks

Ja, we weten het. Je vindt het klote om met zo’n ding op je gezicht te lopen. Ook wij hadden een jaar geleden niet verwacht dat een mondkapje dragen de standaard zou zijn. Maar goed, het is nu eenmaal zo. Als moderne man pak je jouw verantwoordelijkheid. Op straat zie je een blauw-witte golf van lelijke mondkapjes die het beeld bepalen. Dat moet toch beter kunnen?

Of course. Onze vuistregel: ‘als we iets doen, dan doen we het in stijl.’ Dus we dragen ook onze mondkapjes met stijl, zelfvertrouwen en een vleugje joie de vivre. Die spirit delen we graag met jou: dit zijn de meest stijlvolle mondkapjes voor een gentleman.

Stijlvolle mondkapjes voor de moderne man

1. RAW Gezichtsmaskers

Dit zijn niet zomaar een mondkapjes, maar échte gezichtsmaskers. Het stijlvolle lapje stof voor je gezicht van Nederlandse bodem is gemaakt van zachte, wasbare jersey. Door de ergonomische vormgeving, de wasbaarheid tot 20 keer én de toffe kleur dark navy kun je met een gerust hart over straat.

5-Pack RAW Gezichtsmaskers | €41,28

mondkapjes
Foto: G-star Raw

2. fpmask masker

Een comfortabel en beschermend gezichtsmasker met een vervangbaar filter. Boem. Dat wil je. Een groot voordeel van fpmask is dat het ontsnappen van lucht wordt geminimaliseerd via de zijkanten van het masker. Daarnaast is er gebruikgemaakt van een FFP1 filter die makkelijk kan worden vervangen door nieuwe filters, of thuis kan worden schoongemaakt.

De lage ademweerstand zorgt ervoor dat het masker ook voor langere tijd comfortabel gedragen kan worden. Dat is chill, want na een tijdje word je loco van je ademhaling bij doodnormale mondkapjes.

fpmask Masker + 10 filters | €22.50

mondkapjes
Foto: fpmask

3. Herschel Supply Co face covering

Als je stijlvolle, goede backpacks kan maken dan kan je ook op het gebied van mondkapjes een grote speler worden. En dat is precies wat Herschel Supply Co dacht. Het merk heeft de maskers ontworpen aan de hand van less is more. Ze zijn basic, maar dat is juist ook de kracht.

Herschel Supply Co face covering in zwart | €16,50

mondkapjes
Foto: Asos

4. Frank Willems Art Bakkes Mask

Een visual artist die zichzelf heeft ontfermd over mondkapjes: een gouden combinatie. Kunstenaar Franks Willems heeft de kapjes van microvezel voorzien van een toffe print. Je kunt de mondkapjes tot 60°C in de wasmachine wassen en hergebruiken. Bovendien hebben deze maskers de EU-certificering DGA.

Je kan een mondkapje voor jezelf kopen, maar je kan er ook een doneren aan thuis- en daklozen. Met de One+Donate optie zorg je ervoor dat zij ook veilig in de openbare ruimtes kunnen blijven. Samen sterk.

Frank Willems Face Mask / Bakkes Mask | €11,99

5. Oakley fitted light face covering

Tijdens het snowboarden is het juist chill om een mondmasker op te hebben. Dus dan kan in het in ’t dagelijkse leven toch ook wel? Precies. En dan is Oakley hét merk dat je daarbij kan helpen. Het mondkapje heeft wrap-around straps en je waant jezelf in de trein op wintersport.  Ideaal, toch?

Oakley fitted face covering | €16,50

6. Laauw Wasbaar Masker – Cloudy Cotton

Dit wasbare masker van Laauw is handgemaakt in hun atelier in Den Bosch. De Cloudy Cotton uitstraling en de zachte binnenkant van katoen zorgen ervoor dat je een gezichtsmasker wél wil dragen. Een comfortabel en goed ademend masker, waarbij ook gedacht is aan het uiterlijk.

Laauw Cloudy Cotton | €39,-

mondkapjes, De meest stijlvolle mondkapjes voor de moderne man
Foto: Laauw

7. Scotch & Soda I’m Smiling

Het Nederlandse Scotch & Soda staat voor positiviteit. Dat laten ze zien in deze barre tijden door iedereen te laten lachen. Met het mondkapje I’m Smiling zullen er veel glimlachjes in de trein verschijnen. We moeten er toch het beste van maken hè. Het mondkapje is gemaakt van ademend, dubbellaags katoen van hoge kwaliteit. Door de metalen neusbeugel sluit het kapje goed en blijft het comfortabel zitten.

Scotch & Soda herbruikbaar mondkapje | €9,95

mondkapjes, De meest stijlvolle mondkapjes voor de moderne man
Foto: Scotch & Soda