Deze acteurs ondergingen extreme transformaties voor hun rollen

CREDITS: Screenshot | Focus Features - Dallas Buyers Club

Drie keer per dag in de sportschool, een extreem dieet en alleen nog maar kunnen dromen van een hamburgerVoor sommige acteurs werd dit de nieuwe manier van leven wanneer ze te horen kregen dat ze de hoofdrol kregen in een film. De acteurs moesten zich volledig in kunnen leven in hun nieuwe rol en daarom was het nodig om dit uiterlijk ook aan te nemen. Er zijn tal van voorbeelden die dit hebben gedaan. Zo at Chris Hemsworth voor zijn rol in ‘In the heart of the Sea’ alleen nog maar een gekookt ei, crackers en bleekselderij op een dag. We zochten uit welke acteurs dit nog meer deden.

Extreem veel afvallen voor een hoofdrol: deze acteurs deden het

De afgelopen jaren zijn er veel bekende acteurs hiermee aan de slag gegaan. Vaak krijgen ze extreme eisen of juist heel weinig tijd tot het begin van de film of serie. Waardoor ze vaak in een korte tijd ongelofelijk veel gewicht moeten verliezen of aankomen. Dit heeft niet alleen effect op je fysieke gesteldheid maar bij sommige acteurs zorgde het ook voor mentale klachten.

De diëten die ze moeten volgen wanneer ze moeten afvallen bestaat voornamelijk uit weinig eten en veel trainen. Veel acteurs zijn aan de slag gegaan met een voedingsdeskundige en personal trainer.

Joaquin Phoenix – The Joker

Voor zijn rol in The Joker wilde acteur Joaquin Phoenix voorkomen dat het geïnspireerd was op de voorgaande acteurs. Met zijn karakter wilde hij meer een verward en ongedefinieerd gevoel creëren waardoor de kijker niet precies wist wat ze konden verwachten. Het extreme gewichtsverlies in korte tijd heeft er toe geleid dat hij op een gegeven moment gek werd. Het afvallen had niet alleen effect op zijn fysieke gezondheid maar ook mentaal was het zwaar voor hem.

Matthew McConaughey – Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey speelt in de Dallas Buyers Club een aids-patiënt die nog maar 30 dagen te leven heeft. Om deze rol zo goed mogelijk neer te kunnen zetten viel hij in ongeveer zes weken 24 kilo af.

Chris Hemsworth – In the heart of the sea

Door de jaren heen heeft Chris Hemsworth al vele transformaties doorgemaakt. In 2015 werd de film ‘In the heart of the Sea’ gereleased. Hiervoor moest hij zich aan een streng dieet houden. Zo mocht hij wekenlang maar 600 calorieën per dag eten, waardoor hij gedurende die draaiperiode acht kilo was afgevallen. Voor zijn rol als Thor in Avengers: Endgame moest hij weer flink aankomen om de rol van The Hulk te vervullen.

Tom Hardy

We kunnen wel stellen dat Tom Hardy de koning is van de lichamelijke transformaties. Van een gewelddadige gevangene tot aan bloeddorstige UFC-bokser. Niets is voor hem te gek. Voor zijn rol in Warrior (2012) zorgde hij ervoor dat hij 25 kilo aankwam qua spieren en dat er 15% van zijn lichaamsvet verdween. Voor zijn rol in The Dark Knight Rises moest hij als Bane nog eens dertien kilo aankomen.

Hard work pays off

Deze extreme transformaties zijn vaak niet voor niks. Tijdens de Academy Awards zijn namelijk vaak Oscars aan deze acteurs uitgedeeld. Zo nam Matthew McConaughey er eentje mee naar huis voor zijn rol in Dallas Buyers Club, pakte Warrior met Tom Hardy er een en The Joker was maar liefst elf keer genomineerd bij de afgelopen Oscars. Waarbij Joaquin Phoenix uiteindelijk de prijs won voor beste acteur.

acteurs, Deze acteurs ondergingen extreme transformaties voor hun rollen
Foto: Bigstock