De 6 meest voorkomende redenen dat vrouwen vreemdgaan

CREDITS: We-Vibe WOW Tech

Hoewel het opbouwen van een gezonde en liefdevolle relatie voor velen het ultieme doel is, is een foutje soms snel gemaakt. We blijven ‘dieren’, en monogamie zit vanuit de natuur nou eenmaal niet in ons bloed. Helaas zorgt dit foutje vaak wel voor het einde van een relatie.

Maar niet alleen mannen zijn altijd degenen die vreemdgaan. Uit onderzoek van Archives of Sexual Behavior blijkt namelijk dat het percentage vreemdgaande mannen en vrouwen bijna gelijk is. Maar, om welke redenen gaan vrouwen eigenlijk vreemd? We vertellen het je hier.

Dit zijn de 6 meest voorkomende redenen dat vrouwen vreemdgaan

Vreemdgaan gebeurt nooit zonder reden. En hoewel we natuurlijk nooit invloed hebben op het gedrag van de ander, kunnen we er altijd rekening mee houden zodat het misschien tóch voorkomen kan worden. Dus daarom, de zes meest voorkomende redenen dat vrouwen vreemdgaan.

vreemdgaan
Foto: Charles Deluvio

1. Pay-back time 

In een ongezonde relatie waarbij de vrouw meerdere keren wordt pijn gedaan, kan het gebeuren dat ze opzoek gaat naar revenge. Er kunnen maar tot op zekere hoogte dingen bereikt worden met discussiëren en daarom laten ze de ander voelen hoe het is om zoveel pijn gedaan te worden.

2. Saai in de slaapkamer

Vrouwen willen zich gewild voelen. Wanneer een vrouw niet meer het gevoel krijgt dat een man haar sexy en aantrekkelijk vindt, gaat ze misschien kijken of ze dit nog wel bij andere mannen kan krijgen. Ook in het algemeen zitten vrouwen ingewikkelder in een relatie. Ze willen geliefd worden, sexy gevonden worden en blij worden van de ander.

Dit betekent ook samen nieuwe plekken ontdekken, leuke dingen doen en complimentjes en oprechte aandacht krijgen. Al deze factoren dragen bij aan die ‘spark‘. Wanneer deze wegvaagd, kan het zijn dat een vrouw deze bestiging bij een ander gaan zoeken.

vreemdgaan
Foto: Niki Sanders

3. Negeren

Ook wanneer een vrouw het gevoel heeft dat ze ‘genegeerd’ wordt, kan het zijn dat ze op zoek gaat naar aandacht van een andere man. Daarbij komt, dat als ze lange tijd weinig aandacht kreeg en dit nu opeens wél ervaart, het ongeluk in een klein hoekje zit.

4. Jaloersheid

Jaloersheid is een sterke emotie en die vooral vanuit onzekerheid komt. Wanneer een vrouw zich naast jou maar ‘gewoontjes’ voelt en ze jaloers is op alle dames naar wie jouw aandacht wél uit gaan, kan haar emotie de overmacht nemen. Door vreemd te gaan voelt ze zich meer zelfzeker en bevestigt het voor haar dat zij ook een head-turner is.

vreemdgaan
Foto: Bigstock

5. Einde van de relatie

Als een vrouw het gevoel krijgt dat een relatie aan het einde van zijn latijn raakt, kan ze het gevoel hebben dat ze dit gat moet opvullen. Ook kan het zijn dat zij de relatie niet meer optimaal ziet zitten en vreemdgaan gebruikt om te kijken of het gras groener is bij de buren. Uiteindelijk kijkt ze welke partner voor haar de beste keus is.

6. Bang om single te zijn

Soms zijn vrouwen toe aan een nieuwe relatiepartner, maar maakt de gedachte van single zijn ze ook angstig. De oplossing die daarvoor bedacht wordt, is om tijdens de huidige relatie vreemd te gaan, en dan op zoek te gaan naar de nieuwe soulmate. Op deze manier hoeven ze dus niet single te zijn en gaan ze van de ene relatie direct over in de andere. Knap lullig, maar wel de harde realiteit.

relatie probleem
Foto: henri meilhac
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…