Onderzoek: mannen liegen sneller om een vrouw in bed te krijgen

CREDITS: Freestocks

Daar sta je dan. Het is gelukt. Je hebt een volwaardig een-op-eengesprek met een dame die out of your league is. Uiteindelijk komt de vraag: ‘hoe oud je eigenlijk?’ Zij blijkt 5 jaar ouder te zijn. Wees je eerlijk of durf je het aan om te zeggen dat je even oud of zelfs ouder bent? Een leugentje voor eigen bestwil moet kunnen. Vooral als er een avond vol hete sex op het menu staat.

Liegen om toch aan je trekken te komen

Of denken we dan te kort door de bocht? Meten = weten, dus Journal of Experimental Social Psychology is het gaan onderzoeken. Uit eindelijk wees de studie uit dat mannen sneller geneigd zijn om te liegen tegen een sekspartner. Mannen willen indruk maken op hun (toekomstige) sekspartner, dus dan doet iemand zich beter voor.

Sex- 2
Foto: Dainis Graveris

Studieresultaten

Er zijn vier verschillende studies gehouden. Uit deze studies kwam naar voren dat mannen die met iemand in gesprek zijn en zichzelf al samen zien stoeien in bed, sneller geneigd zijn te liegen. Een simpel voorbeeld: als iemand het constant eens is met de ander is het al een vorm van liegen. Of hij moet wel een hele slappe mening hebben. Daarnaast blijkt het dat mensen hun voorkeuren aanpassen als ze met iemand in gesprek zijn. Tijdens het gesprek probeer je het profiel te beschrijven wat de dame in kwestie zodat ze eerder met jou mee naar huis gaat.

Gelogen over je aantal bedpartners? Je bent niet de enige die dit weleens heeft gedaan. Als iemand sex wil dan is de kans groot dat in het gesprek het aantal bedpartners onrechtmatig laag wordt gehouden. Als mannen iemand seksueel aantrekkelijk vinden zullen ze eerder persoonlijke informatie over zichzelf vertellen. Dit gebeurt ook als er een sexy ambiance is op de eerste date.

Blauwtje lopen

Dus mocht je jezelf comfy voelen dan kan een persoonlijke info sharen een subtiele hint zijn naar je partner…

Wie wilt zich nou niet beter voor de dag laten overkomen. Als je wel eens hebt gehoord dat je te jong bent of dat nog niet volwassen genoeg bent dan kijk je de volgende keer wel uit. Het is een natuurlijke reactie om de eerstvolgende keer een blauwtje te voorkomen. Een man zegt al snel iets al eerder gedaan te hebben of hij zegt ergens goed in te zijn. Gelukkig zijn het vaak kleine leugens, maar toch het kan verkeerd uitpakken…

Sex- 3
Foto: Dainis Graveris