Rolls-Royce onthult de mysterieuze Dawn Black Badge

Rides

Vorig jaar dropte Rolls-Royce twee gruwelijke all black modellen. De Ghost en de Wraith werden onder de noemer ‘Black Badge’ in een nieuw jasje gestoken, in de hoop dat het Britse automerk zo een jongere doelgroep zou aantrekken. Deze marketingstrategie lijkt te hebben gewerkt, want nu is ook de Dawn aan de beurt. Onlangs werd de cabriolet omgetoverd tot een Black Badge-model en onthuld aan het grote publiek.

Goodwood Festival of Speed

Twee weken geleden vond het Goodwood Festival of Speed plaats; een autofestijn in Engeland waar jaarlijks duizenden liefhebbers op afkomen. De ideale plek dus om een nieuw paradepaardje te onthullen, zo dacht ook Rolls-Royce. Omdat de autofabrikant al twee keer eerder één van hun modellen heeft overgoten met een Black Badge-sausje, wisten we natuurlijk al een beetje wat we konden verwachten. De Ghost en de Wraith kregen een sportievere look, meer vermogen en natuurlijk de pikzwarte kleur waar Black Badge om bekend staat.

rolls-royce-dawn-black-badge5

Dawn Black Badge

De nieuwste telg van de Black Badge-familie is niet veel anders. De 6.6-liter V12 is onder handen genomen en levert nu een extra 30 pk en 20 Nm. Dit betekent dat de vernieuwde Dawn goed is voor 600 pk en  840 Nm koppel. Niet gek! Hiermee scheurt dit zwarte beest binnen 4,9 seconden naar de 100 km/u. Daarnaast zijn er nog wat kleine aanpassingen gedaan aan onder andere het onderstel, gaspedaal en het uitlaatsysteem. Natuurlijk allemaal om de rijervaring nóg beter te maken.

Zwart, zwarter, zwartst

Uiteraard valt ook deze vierwieler binnen het zwarte thema van Black Badge. Het gehele exterieur én interieur is voorzien van de volgens Rolls-Royce “diepste, donkerste en meest intense zwarte kleur ooit voor een productie-auto.” Toch heeft het Britse merk binnen in de auto enkele oranje details geplaatst, wat zorgt voor een mooi contrast.

Wat de Dawn Black Badge zal gaan kosten is nog niet bekend. Maar gezien de ruim vier ton die je neerlegt voor een ‘normale’ Dawn, gokken wij dat er een aardig prijskaartje zal hangen aan deze mysterieuze bak.

rolls-royce-dawn-black-badge6

rolls-royce-dawn-black-badge7

rolls-royce-dawn-black-badge3

rolls-royce-dawn-black-badge8

rolls-royce-dawn-black-badge4

rolls-royce-dawn-black-badge2

rolls-royce-dawn-black-badge

tags:
Total
6
Share