Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

Een horloge is vandaag de dag veel meer dan een kastje dat de tijd aangeeft. Het is meer dan alleen een accessoire om je pols. Een horloge is hét pronkstuk van de man. Het maakt je outfit af en straalt een bepaalde status uit.

Nu zijn er natuurlijk heel wat horloges die de kroon spannen, top of the class klokjes. Wij zijn op zoek gegaan naar de meest gewilde horloges ter wereld en dit is het resultaat. Je mag er flink voor in de buidel tasten, maar hey, met één van deze klokjes om je pols kun je voor de dag komen.

Meest gewilde horloges van het moment

Rolex Daytona Paul Newman

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horlogesDe naam die het meest met de Rolex Daytona wordt geassocieerd is natuurlijk Paul Newman. De ‘Paul Newman’ Daytona is er in verschillende wijzerplaat configuraties, waaronder bijvoorbeeld de ‘Panda’ of so called ‘Tropical Dial’.

De Rolex Daytona is wat waarde betreft één van de hardst gestegen Rolex horloges van deze eeuw. Dit terwijl het horloge tijdens zijn release helemaal niet zo populair was. Men kon in die tijd voor $160 dit master piece om de pols gooien maar ze moesten er niets van hebben! De originele Rolex Daytona gedragen door Paul Newman zelf is in oktober 2017 geveild voor $17,8 miljoen. In het horloge staan de bekende woorden ‘Drive Carefuly – Me’ namens zijn vrouw gegraveerd.

De Daytona ‘Paul Newman’ Referenties worden al een hele tijd niet meer gemaakt dus je gaat hierbij voor een vintage. Afhankelijk van de staat en referentie kun je uitgaan van een minimale prijs van €200.000.

 

Rolex GMT Pepsi Jubilee

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horlogesTijdens Baselworld 2018 introduceerde Rolex de nieuwe stalen GMT MASTER II ‘Pepsi’. Het kenmerkende aan dit horloge is dat hij uitgerust is met de exclusieve Jubilee-bracelet. Voorafgaand aan de beurs maakte Rolex haar fans al lekker met een teaser video waarna er vervolgens flink gespeculeerd werd op welk model Rolex haar Jubilee band had geplaatst. Uiteindelijk werd het de geliefde GMT ‘Pepsi’ die werd voorzien van de nieuwe band wat zorgde voor een unieke combinatie. Deze Jubilee is ook niet te vervangen door de Oyster band.

Financieel gezien was dit voor de vroege vogels een mooie investering. Je kon dit horloge als je een beetje bekend bij Rolex was voor een krappe €8000 meenemen. Dit is echter binnen een jaar al explosief gestegen wat bevestigd dat dit horloge dan ook razend populair is.

De Jubilee editie van de Rolex GMT Pepsi is in de huidige situatie voor  ongeveer €18.000 van jou.

Omega Speedmaster

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

Het merk Omega heeft vooral bekendheid gekregen doordat James Bond in zijn films altijd met een Omega om zijn pols liep. Het model Speedmaster heeft daarnaast een grote bekendheid gekregen nadat het op 12 juli 1969 het eerste horloge op de maan was. Sindsdien is deze klassieker niet meer weg te denken. Door de verschillende edities is het altijd een mooi verfrissend horloge gebleven wat bij iedereen om de pols kan stralen.

Door de jaren heen heeft het model veel bekendheid en een goede reputatie opgebouwd. Daarnaast is dit horloge met een prijs tussen de €3000 en €7000 een betaalbaar collectorsitem.

Richard Mille Erotic

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

In 2015 kondigde Richard Mille zijn nieuwe RM 69 Erotica Tourbillon aan. Het model is een echte combinatie van sensatie en technologie. Elk uurwerk is uitgerust met drie rolbeugeltjes die door de drager omgedraaid kunnen worden. Alle drie de staafjes bevatten zinsdelen waarmee gespeeld en gepuzzeld kan worden waardoor de drager een aantal erotische zinnen op zijn klok kan toveren. Om deze vervolgens uiteraard aan de dame in kwestie te laten lezen. Denk hierbij aan zinnetje als ‘Let me kiss you tonight’ of ‘I want to caress you madly’.

De Erotica draait op een Tourbillon uurwerk. Dit is één van de meest complexe uurwerken ter wereld. Het uurwerk wordt omringt door een prachtige titanium case die is ontstaan uit het allerbeste Titanium. Dit opwindende horloge gaat over de toonbank voor meer dan €650.000.

Audemars Piguet Royal Oak

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

De Royal Oak van Audemars Piguet wordt gezien als het populairste model dat het horlogemerk momenteel produceert. Het eerste model werd in 1972 op Baselworld geïntroduceerd en wordt gezien als het eerste luxe sporthorloge ooit. Het horloge is geïnspireerd op traditionele duikhelmen. Als een constructie met schroeven sterk genoeg was om een helm waterdicht te houden, moest dat op deze manier ook lukken met een horloge.

De Royal Oak heeft door de jaren heen vele edities en kleuren gekend. Vele van deze ook gedragen door de grootste sterren ter wereld. Door kwalitatieve excellence is dit dan ook een van de grootheden binnen de horloges.

Afhankelijk van de referentie kun je uitgaan van een minimale prijs van €20.000 maar dit kan zeer rap oplopen.

Patek Philippe Nautilus

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

Patek Philippe is de crème de la crème van de horloges. En dan is de Nautilus toch echt wel de King van de sport-watches. Het model zit tussen een dress watch en een sport watch in en is door zijn sportieve uiterlijk erg toegankelijk. In tegenstelling tot alle andere modellen van Patek Philippe die juist allemaal erg zakelijk zijn.

Afhankelijk van het model is de Nautilus te verkrijgen met een leren band of een bracelet. Aangezien het een fraai totaalplaatje is heeft de bracelet, in goud, staal of titanium, toch wel onze voorkeur.

Omdat de Nautilus momenteel nog steeds in productie is zijn de prijzen er afhankelijk van de modellen. Één ding is zeker, je mag voor deze klok diep in de buidel tasten.

Rolex Submariner ‘The Hulk’

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

De Rolex Submariner is het bekendste en succesvolste model van Rolex. Dit horloge met de unieke combinatie van de groene wijzerplaat en de kenmerkende groene bezel kreeg al snel de bijnaam ‘The Hulk’. Deze groene krachtpatser is ook te herkennen aan zijn referentie namelijk: 116610LV. Die laatste twee letters zijn essentieel voor dit horloge deze staan namelijk voor Lunette Verte, oftewel Groene Rand.

Deze groene Submariners zijn door de gewilde kleurencombinatie een echt collectors item geworden. Voor meer dan €10.000 hangt hij om jouw pols.

Tag Heuer Monaco (Steve McQueen)

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

De Monaco van Tag Heuer werd in 1969 uitgebracht en was meteen een hit. Het was de eerste automatische chronograaf met microrotor, een technische mijlpaal voor die tijd. De nauwkeurigheid van de Monaco van veertig jaar geleden voldoet aan de eisen die vandaag de dag aan professionele chronometers wordt gesteld. Daarnaast was de Monaco het allereerste vierkant model met waterdichte kast.

Naast de vernieuwende technische eigenschappen viel ook het design van de Monaco enorm in de smaak. Het horloge met rode chronograafwijzer, metallic blauwe wijzerplaat en grote vierkant kast brak met alle regels op het gebied van horlogeontwerp van die tijd.

De echte doorbraak van de Monaco was een rol in de film Le Mans. Acteur Steve McQueen droeg in deze film, over ’s wereld bekendste autorace, het racepak van de Zwitserse coureur Jo Sifferent met daarop het Heuer-logo. Als bijpassend horloge droeg hij de Monaco Automatic Calibre 11 die sindsdien bekend staat als de ‘McQueen Monaco’.

 

Je legt voor deze gewilde klok zo’n €4000 neer.

Roger Dubuis Excalibur

 

De Excalibur van Roger Dubuis is een technisch erg ingewikkeld horloge waardoor het een hoogstaand uniek sieraad wordt. De Excalibur is onder andere bekend door recente samenwerkingen met bandenmerk Pirelli en Lamborghini. Dit alles zorgt ervoor dat het een erg gewild collectors item aan het worden is. Wellicht nog wat minder bekend dan de rest in dit lijstje maar zeker niet te missen!

De moderne Excaliburs mag je bij Roger Dubuis komen ophalen voor een bedrag van krap over de twee ton.

watches, Dit zijn ’s werelds meest gewilde horloges

LEES OOK
Pinterest Drop #57: vintage watches
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…