Waar kun je nog unieke Rolex-modellen kan scoren?

CREDITS: Mitchel Durfee | Pexels

Rolex. Het is een go-to van veel beroemdheden als Mark Walberg, David Beckham, The Weeknd en ga zo maar door. En dit is niet geheel zonder reden. Het is het meest iconische horloge merk dat bestaat. Een merk dat vroeger al geliefd werd door grote namen als Winston Churchill, Dwight Eisen-Houwer en Martin Luther King.

Het horlogemerk staat bekend om de topkwaliteit van zowel het uurwerk als de gebruikte materialen. Grote kans dat-ie nog op je verlanglijstje staat. Of je nu een echte horlogeliefhebber bent of ‘m wil gebruiken als pronkstuk; met zo’n pareltje om je pols maak je elke outfit af.

Waar kun je de unieke Rolex-modellen vinden?

Vorige maand werd er een foto gedeeld van een Rolex-boetiek in 2008. De Rolex-boetiek stond vol met de gewilde sportmodellen zoals Daytona’s, Submariner’s en Yacht-Master’s. Het is een beeld waar menig Rolex-fans enthousiast van worden. Want deze gruwelijke sportmodellen zijn lastig te vinden. Op sommige wachtlijsten kun je gerust jaren staan. En dit is wanneer je een goede relatie hebt opgebouwd met een geautoriseerde dealer. Daarnaast zal je broek afzakken als je de prijzen ziet van veel modellen.

Dus wat moet je als ware Rolex-fanaat doen? Op vakantie gaan. Ja, dat lees je goed. En dan wordt het niet alleen chillen op het strand. Nee, je moet er wel moeite voor doen om je nieuwe pronkstuk mee naar huis te nemen. Het Zwitserse merk schijnt enorm veel voorraadniveaus in andere landen te hebben. Deze landen zijn een veilige keuze om je stalen modellen te vinden.

Rolex
Foto: Nastya Dulhiier

Waar moet je heen?

De VS en China krijgen de grootste Rolex-aandelen toegewezen. Desondanks is geen van beide landen een goede plek om de populaire modellen te vinden. Zelfs in Zwitserland, de plek waar de Rolex wordt gemaakt, is het geen goed idee om een Rolex te halen. Dit komt voornamelijk door de torenhoge prijzen.

Dus waar moet je dan heen? Naar landen als Colombia en Brazilië in Zuid-Amerika. Deze exotische landen schijnen verrassend hoge voorraad te hebben. Zelfs voor de ‘professionele’ modellen kan je hier terecht. Daarnaast kan je ook terecht in Oost-Europa. De prijzen zijn hoog, maar er is een gebrek aan lokale vraag en minder toeristen. Dus je hebt een grotere kans om de populaire modellen te scoren. Wel blijft het een gok. Vooral als je bedenkt hoe gevaarlijk deze landen kunnen zijn. Dus misschien niet superhandig om in Rio de Janeiro of Moskou met een Rolex-tasje te lopen. Verder zijn Australië en Nieuw-Zeeland een woestijn als het gaat om het aanbod van Rolex horloges.

Ja, we gaan eerlijk zijn. We zien de realiteit een beetje somber in. Want waar je ook bent er hangen verschillende risico’s als het gaat om het aanschaffen van Rolex-horloges. Tegenwoordig is de beste Rolex die je kan krijgen er eentje die er überhaupt te krijgen is. Dus het is aan jou of je het ervoor over hebt om de wereld over te reizen om je nieuwe pareltje aan te schaffen. Maar ja, je weet wat ze zeggen: ‘Wie niet waagt, wie niet wint.’

Rolex
Foto: Bigstock