Rolex onthult de vernieuwde versie van de GMT-Master II

CREDITS: Rolex

Afgelopen week was de Baselworld Watch and Jewellery Show 2019. Deze handelsbeurs wordt ieder jaar in de lente georganiseerd. Er stromen meer dan 94.000 bezoekers naar de stad Basel in Zwitserland. Op de beurs staan ongeveer 2.100 exposanten uit meer dan 45 landen. Toonaangevende horloge- en sieradenmerken maken hier dan ook de nieuwe modellen van dat jaar bekend. Rolex heeft deze editie zijn nieuwe versie van de Oyster Perpetual onthuld: de GMT-Master II. Dit horloge weerspiegelt de geïntroduceerde GMT-Master II uit 2018. En we kunnen je zeggen, dit horloge zou menig man willen dragen.

Rolex onthult vernieuwde versie GMT-Master II

De GMT-Master II werd ontworpen als navigatiehulp voor professionals die de hele wereld rond reizen. Na verloop van tijd is het horloge inmiddels uitgegroeid tot favoriet voor iedere reiziger. De een- of tweekleurige rand is beschikbaar in verschillende kleuren en combinaties. Dit maakt het ontwerp uniek en direct herkenbaar. Verder beschikt de GMT-Master II over een traditionele uren-, minuten- en secondewijzers en een 24-uurswijzer. Ook kan het horloge de tijd in twee tijdzones tegelijkertijd weergeven: de lokale tijd en de referentietijd óf de lokale tijd en die van een alternatieve tijdzone. De datum loopt daarbij gelijk met de lokale tijd.

Rolex loopt daarnaast voorop bij de ontwikkeling van speciale keramiek voor horloges. Het materiaal is extreem bestendig voor aantasting, vrijwel krasvrij en worden niet beïnvloed door licht. Op de nieuwe versie van de GMT-Master II is een draaibare bezel bevestigd met een tweekleurige ring met 24-uursaanduiding. Hierbij is gekozen voor een blauw-zwarte keramiek uitvoering. Verder is het horloge uitgerust met een Jubilee-band. Deze schakelband werd speciaal ontworpen voor de lancering van de Oyster Perpetual Datejust in 1945. Dankzij de veiligheidsvouwsluiting op dit model zal de band niet per ongeluk opengaan.

[powerkit_alert]Model: Oyster Perpetual GMT-Master II
Diameter: 40mm
Materiaal: Oystersteel-staal
Horlogeglas: Krasbestendig saffierglas
Waterdichtheid: Waterdicht tot 100 meter
Uurwerk: Perpetual, mechanisch, automatische opwinding, GMT-Functie
Kaliber: 3285, Manufacture Rolex
Functie: Uren, minuten, secondes, 24-uur, GMT, datum
Gangreserve: Ongeveer 70 uur
Horlogeband: Jubilee, vijfdelige schakels
Materiaal horlogeband: Oystersteel-staal
Wijzerplaat: Zwart
Certificering: COSC + Rolex-certificering na plaatsing in horlogekast[/powerkit_alert]

 

LEES OOK
Pinterest Drop #57: vintage watches
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…