De beste duikhorloges van dit moment

CREDITS: Julian Dufort

Het ontstaan van duikhorloges begon met een duidelijk doel: ze verschaffen nauwkeurige, verlichte tijd voor onder water en een middel om de diepte te meten met een draaiende rand. Daarnaast zijn ze sterk genoeg om de druk aan te kunnen in grote dieptes. Duikhorloges hebben ook vaak riemen die extra wijd openen om aan de buitenzijde van je wetsuit te passen, en hebben thema-namen zoals Seamaster, Aquadive en Sea Dweller. Deze horloges zijn niet alleen perfect voor als je gaat duiken, maar ook als je bijvoorbeeld gaat skiën, zeilen en elke andere sport die je horloge nat kan maken.

Een horloge waarmee je tientallen meters kan duiken en een heliumventiel heeft, is misschien voor de meeste een overbodig luxe. Maar zou je een Ferrari-eigenaar vertellen dat de topsnelheid van hun trots en vreugde zinloos is? Wij denken dat duikhorloges enkele van de coolst ogende uurwerken zijn en elke vent er één moet hebben. Hieronder vindt je onze favoriete duikhorloges van betaalbaar tot aan de dure badboys.

De beste duikhorloges van dit moment

Seiko SKX007

Als het gaat om aantrekkelijke en betaalbare duikhorloges is het moeilijk om het Japanse horlogemerk Seiko over te slaan. Seiko is één van de weinige duikhorloges die je rond de €200 euro vindt. Zo is er de Seiko SKX007 die verkrijgbaar is in twee varianten; met een rubberen of stalen band. Dit automatische opwindende horloge heeft een duidelijke en leesbare wijzerplaat en een behuizing die goed is voor 200 meter.

Prijs: €190 euro 

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Seiko SKX007

Citizen Promaste Aqualand

De Citizen Promaste Aqualand is een geëvolueerde versie van de old-school duikhorloges die uitkwamen in de late jaren ’50. Het is een ecodrive duikhorloge waarbij de accu opgeladen wordt door licht dat via de wijzerplaat opgevangen wordt. Ook is het horloge voorzien van een dieptemeter tot maar liefst 70 meter, met een druksensor die registreert wanneer je onder water gaat. De druksensor geeft zelfs met een alarm aan wanneer je een maximale duikdiepte van 200 meter hebt bereikt.

Prijs: €616 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Citizen Promaste Aqualand

Sinn UX Hydro

Sinn is vooral bekend vanwege de op de luchtvaart geïnspireerde horloges die zij maken. De Sinn UX Hydro is een uniek horloge dat dankzij Hydro-technologie vrij van reflectie en condens is. Dit komt door de olie gevulde behuizing en het saffierglas dat licht afkaatst. Met dit horloge kun je een diepte bereiken van maar liefst 5000 meter, vele malen dieper dan een persoon ooit is afgedaald.

Prijs: €2000 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Sinn UX Hydro

Breitling Superocean Automatic 44

Kracht, functionaliteit en een eigentijdse stijl bepalen Breitling’s Superocean Automatic-collectie. De Superocean Automatic 44 beschikt over een stevige 44 millimeter roestvrijstalen kast, zwarte wijzerplaat en een keuze uit roestvrij stalen armband, of Diver Pro II rubberen band met gesp of vouwsluiting. Met een dieptebereik van 1000 meter is het een essentieel stuk voor actieve diepzeeduikers.

Prijs: €3270 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Breitling Superocean Automatic 44

Omega Seamaster 300m

De Omega Seamaster 300m is voor het eerst geïntroduceerd in 1993 en werd opnieuw leven ingeblazen voor zijn 25ste verjaardag. Op het eerste gezicht zie je de veranderingen misschien niet, maar kijk dichterbij en je kunt de subtiele verbeteringen zien die overal zijn aangebracht. Zowel het ringvormige inzetstuk, als de wijzerplaat zijn gemaakt van keramiek. Een mooie toevoeging is het golfpatroon-kenmerk van Omega dat je terug ziet in de wijzerplaat.

Prijs: €4200 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Omega’s Seamaster 300m

Rolex Submariner

De Rolex Submariner is misschien wel de meest invloedrijke horloge aller tijden en inspireert sinds 1953 talloze duikhorloges. Deze moderne uitvoering is een duidelijke evolutie van het origineel, met een betere beweging en een 40 millimeter roestvrijstalen kast met keramische rand die bestand is tegen water tot 300 meter diepte. De roots liggen bij het duiken, maar dit horloge wordt vandaag de dag veelal gedragen als luxe accessoires.

Prijs: €6900 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Rolex Submariner

Rolex Sea-Dweller Deepsea

De Rolex Sea-Dweller Deepsea is ontstaan ter herdenking van de record-brekende 10.908 meter afdaling van James Cameron naar het diepste deel van de Mariana Trench. Het is een horloge dat bestand is tegen extreme dieptes tot wel 3900 meter. Met de van schemerblauw naar bodemloos diep zwart, in elkaar overlopende kleuren is deze wijzerplaat een eerbetoon aan de reis van één man naar de diepste plek op aarde.

Prijs: €11.650 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Rolex Sea-Dweller Deepsea

Panerai Submersible BMG-Tech

Panerai-horloges hielpen de weg vrijmaken voor de moderne duiker en zijn de crème de la crème onder de duikershorloges. Zo is de Panerai Submersible BMG-Tech opgewassen tegen extreme weerstand zoals corrosie, externe schokken en magnetische velden. Het iconische Luminor silhouet van het merk is terug te zien in het design van dit horloge, compleet met een vergrendelde kroonbeschermer die hem beschermt tegen mogelijke stoten.

Prijs: €13.000 euro

Duikhorloges, De beste duikhorloges van dit moment
Foto: Panerai Submersible BMG-Tech