Kogel door de kerk: The Distinguished Gentleman’s Ride 2020 gaat door

CREDITS: The Distinguished Gentleman’s Ride

De meest stijlvolle ride voor het goede doel gaat dit jaar tóch door. The Distinguished Gentleman’s Ride 2020 gaat er wel anders uitzien dan andere jaren. Maar ja, heel het jaar 2020 ziet er anders uit dan andere jaren. Dit jaar zal de rit een solo-event worden om de sociale afstand te waarborgen. De focus van de organisatie is om rijders over de hele wereld samen te brengen. Dus tijdens de rit rij je misschien wel alleen, maar je bent wereldwijd verbonden met andere liefhebbers.

The Distinguished Gentleman’s Ride: voor het goede doel én voor liefhebbers

The Distinguished Gentleman’s Ride verenigt motorrijders in klassieke en vintage stijl. Ze brengen mensen samen om bewustzijn te creëren voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. The ride is begonnen en opgericht Sydney, Australië, door Mark Hawwa.

Het volledige event is geïnspireerd op één foto: die van Mad Men’s Don Draper op een klassieke motorfiets in zijn mooiste suit. Hij vond een themarit een toffe manier om liefhebbers van nichemotoren en gemeenschappen met elkaar te verbinden.

, Kogel door de kerk: The Distinguished Gentleman’s Ride 2020 gaat door
Foto: The Distinguished Gentleman’s Ride

Voor het goede doel

Sinds 2012 heeft The Distinguished Gentleman’s Ride al meer dan 24,5 miljoen dollar opgehaald en deden er 316.000 klassieke & vintage riders mee in 104 landen wereldwijd. Een groot succes dus. Dit jaar is het dus anders dan andere jaren, maar er wordt net zo hard gewerkt als andere jaren. Misschien nog wel harder zelfs..

De focus van The Distinguished Gentleman’s Ride ligt op mannen die veel tegenslagen hebben gehad in ’t leven. In het bijzonder richt de organisatie zich op baanbrekend onderzoek naar prostaatkanker en programma’s voor geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie. Het is een wereldwijde missie om de gezondheid van mannen te ondersteunen.

Je kunt ook dit jaar weer deelnemen. Hier kun je jezelf inschrijven. Het is een fantastisch doel en de rit zelf is ook helemaal on fire. Dus: ride solo together.

, Kogel door de kerk: The Distinguished Gentleman’s Ride 2020 gaat door

, Kogel door de kerk: The Distinguished Gentleman’s Ride 2020 gaat door

Foto’s: The Distinguished Gentleman’s Ride