Roadtrippen in stijl: 5 classic campers

Old school kamperen raakt nooit uit de mode. Cozy vibes, de fijnste bestemmingen en meest onvergetelijke gesprekken rondom het kampvuur. Om deze legendarische ervaringen nóg beter te maken, is in stijl de weg betreden een must. Klassieke campers doen het werk om als koning je standplaats op te zoeken.

Next-level vakantie vieren met klassieke campers

Het neusje van de zalm krijg je nooit genoeg van. Of dit nu first-class vliegen betreft, een chic onderkomen of een kunstwerk op je bord. Maar die luxe all-in-hotels zijn inmiddels wel uitgespeeld. Ontspannen als nooit tevoren doe je immers niet tijdens een race om een strandbedje te reserveren.

Kamperen is daarom de way-to-go geworden. Insta staat vol met #campinglife foto’s en een camper huren was nog nooit zo populair. En hoewel we nieuwe, luxe campers leuk vinden, gaan we toch nog net iets lekkerder op klassiekers. Daarom bij dezen: 5 classic campers die je laten roadtrippen in stijl. Nostalgie gegarandeerd.

Citroën HY

Dat bedrijfswagens of busjes multifunctioneel zijn, bewijst de Citroën HY maar eens. De kans is namelijk groot dat je vaak genoeg een ontmoeting met deze beauty hebt mogen maken. Foodtrucks en evenementen krijgen namelijk geen genoeg van deze multifunctionele koning van het asfalt.

Verwacht geen wegpiraat om de Duitse Autobahn onveilig te maken. Met deze klassieker anno 1940 wordt dat een uitdaging. Zeker door de oude motor en maximum van om en nabij 70 km/h. Het metalen, hoekige en grove karakter zal in ieder geval genoeg bekijks weten te trekken. Dit beestje is een schoolvoorbeeld van de kunst zoeken in de eenvoud. Ruim leven en volop genieten staat in ieder geval wel in de specs van deze woning.

Kassa: vakantie ten einde? Je droom om een eigen restaurant te starten begint nergens makkelijker dan in deze makker.

Fiat 238

Italiaanse klasse is permanent. Met zijn voorwielaandrijving en dieselmotor maakt de plaats van bestemming niet uit. Verbaasde blikken zullen op elke hoek van de straat naar je gegooid worden. Doordat de productie al in 1983 op zijn eind kwam is het een onbekend en zeldzaam klassiekertje. Met plaats voor maximaal 9 amigo’s en dat is natuurlijk meer dan genoeg.

Fun and safe fact: De Fiat 238 werd voorheen naast bestelwagens en campers ook ingezet als lokale Ambulancia.

Dodge Ram

Bij de Dodge Ram denk je snel aan de brute kracht van een Amerikaans beest. In ieder geval niet aan de créme de la créme van vintage campers.

Maar de geschiedenis leert ons dat het stoere monster voorheen een zachtaardig huisdier was. De lage vering en de simpele uitstraling maken het mogelijk eens niet te hoeven kamperen in een busje. De laadklep is namelijk de plaats van bestemming. Op en afbouwen van het dak is zo gebeurd. Mits je eindelijk eens bent gestopt met het genieten van de krachtige motor waar Dodge bekend om staat.

Chevrolet C20 Fleetside

Met een Chevrolet onder je reet geplakt, is het altijd kassa. Een klassieke oldtimer is stijl all over the place.

Deze C20 Fleetside is wel even andere koek. Denk je aan klassiek kamperen, dan is dit je top-of-mind. Een bijnaam als ‘huisje op wielen’ staat deze jongen als gegoten. En typisch Amerikaanse vibes zijn gegarandeerd door het houten interieur. Ook je eigen draai aan het beestje is mogelijk. Je bouwt hem namelijk op en af om functionaliteit zo optimaal mogelijk te maken. Retro tot in de puntjes. Nadeeltje: erg zeldzaam.

Volkswagen T2 Westfalia

Klassieker dan een Volkswagen Van ga je het niet krijgen. Deze parel ademt enkel en alleen klassiek én kamperen. Een eerste ingeving als typische bestelwagen of busje van de lokale melkboer gaan ook door de test.

Een tuffende motor en nodige herrie krijg je bij het tripje inbegrepen. Zie het als een welkomstcadeau, want nostalgischer als dit ga je kamperen niet snel krijgen. De T2 variant is namelijk een stuk beter geüpgraded ten opzichte van zijn voorganger. Namelijk een stuk comfortabeler en geavanceerder. Het uitschuifdak en bijna kingsize bed doen je even vergeten dat je een busje tukt. Het prijskaartje moet je even voorlief nemen.

Source:
Classiccars, Bigstock
LEES OOK
10 legendarische filmmotoren
Motoren en goede actiefilms zijn gemaakt voor elkaar. Een bekend motorgezegde is: ‘Draai nooit aan het gas met je ego!’ Dit is echter nooit het geval bij…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…