Deze real life Mario Kart-baan in Utrecht moet op je bucketlist

CREDITS: The Team Building

Er zijn een aantal zaken die ons de afgelopen tijd flink hebben beziggehouden. Zo heeft heel NL namelijk een mening over de 5-3-2-formatie en vraagt iedereen zich af of de mondkapjesplicht écht gaat verdwijnen. Maar goed, er is altijd een boven boven baas. En in dit geval is dat het bedrijf The Team Building. Toen bekendgemaakt werd dat er een real life Mario Kart-baan in Utrecht kwam, stond heel Nederland op zijn kop. Dit enige vraag die nog heerste: ‘Wanneer kunnen we kaartjes kopen!?’ 

Dat antwoord hebben we nu.

Real life Mario Kart-baan in Utrecht is fenomenaal

De baan gaat door het leven als The Warehouse, maar in de volksmond is het een real life Mario Kart-baan. Dat bekt niet alleen lekker, het roept ook gewoon nostalgische gevoelens op. Daar gaan mensen nu eenmaal goed op. Iedereen heeft namelijk weleens een wit stuurtje van Nintendo in zijn handen gehad. En diezelfde groep Wii-spelers heeft zéker ook een klap uitgedeeld aan zijn buurman toen die k*t Bowser op het eind toch won.

Mario Kart Utrecht
Foto: The Team Building

House of Karts

Nu is het tijd om het in real life te laten zien. Althans met ‘nu’ bedoelen we alvast kaartjes kopen voor begin september, want door een verlate levertijd zijn de karts nog niet gearriveerd in Utrecht. Het is dus wel mogelijk om alvast kaartjes te kopen. Dat raden we je ook zéker aan. Heel Nederland aast namelijk op een ‘Heat’. 

Hier kun je een kaartje op de kop tikken. Tijdens de race kun je verschillende elementen gebruiken om het jouw tegenstanders extra moeilijk te maken. Daarnaast wordt de hele race beïnvloed door geluidseffecten, rook en licht, waardoor je dus het échte Mario Kart-gevoel krijgt. Bij deze race gaat het niet om de snelste tijd, maar om de meeste punten. Een hele andere tak van sport dus. Het mooiste van alles? Je kan het met vijftien vrienden doen. Te vet, toch?

Foto’s: The Team Building