Must-see: nieuwe Range Rover Sport beukt over IJslandse stuwdam heen

CREDITS: Range Rover

Of een droomdebuut maken alleen is weggelegd voor Cruijff bij Barcelona of voor Koenigsegg op de Autosalon van Genève? Nee hoor, Range Rover pakt het anders aan. De big boys hebben de nieuwe Range Rover Sport even de Karahnjukar stuwdam in IJsland laten beklimmen. Gewoon steil omhoog tegen een waterstroom van 750 ton per minuut in. Pfoe, impressive.

Nieuwe Range Rover Sport maakt IJslandse stuwdam soldaat

En deze beklimming levert epische beelden op. Daarnaast rijdt James Bond-stuntrijdster Jessica Hawkins in de bakwagen door het vulkaanlandschap, over rotsen en door ondergelopen tunnels. Tja, ze weten bij Range Rover wel wie ze moeten zoeken voor ultieme uitdadingen. Dat was eerder te zien toen ze 999 treden beklommen in China.

Foto: Range Rover

V8 perst er 530 pk uit

Goed, hoe the f*ck krijgen ze dit voor elkaar? De stuwdam is namelijk de grootste in zijn soort ter wereld. Nou, naast de skills van mevrouw Hawkins, heeft de bruutste versie van nieuwe Sport 530 pk in de gelederen. Die paardjes worden geperst uit de nieuwe V8 Twin Turbo benzinemotor. Mocht je ‘m hier op de vlakke Nederlandse wegen op de staart trappen, trekt-ie in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h.

We hebben het over de ‘bruutste versie’, want Range Rover heeft nog meer in petto. Naast dit monster komen er nog acht modellen van de Range Sport. We komen onder andere een PHEV met 375 kW (510 pk) tegen én de 300 pk sterke Dynamic SE met een 3.0 liter zescilinder turbodiesel. Check de volledige line-up hier.

Goed, terug naar zijn droomdebuut. De Range knalt steil mhoog op de overlaat van de Karahnjukar stuwdam. De challenge is een samenkomst van grip, tractie, prestaties en controle.

Wij zijn snoeihard onder de indruk. Als-ie dit al kan, wat kunnen we hier dan in 2024 gaan verwachten?

Foto’s: Range Rover

Total
0
Share