Safe Sound: waarom motor-oordoppen een must-do zijn

MANIFY x Schoonenberg
CREDITS: Schoonenberg

Motorrijden. Asfaltkrassen. Het is het mooiste wat er is, dus dat willen we zolang mogelijk doen. Eigenlijk totdat we écht niet meer kunnen. Daarom doen we het safe: niet alleen op de weg, maar we letten ook op onze gezondheid.

DÁÁrom is gehoorbescherming ÓÓk voor asfaltkrassers

Gehoorbescherming speelt daar een prominente rol in. Want als we willen blijven genieten van de heerlijke roadtrips en het daarbij horende motorgeluid, dan moeten we wel op onze eigen gezondheidshandvatten letten.

Schoonenberg maakt zich daar hard voor. Met de Drive Customized Oordoppen van ProActiv willen ze voorkomen dat asfaltkrassers te maken krijgen met tinnitus: die vervelende piep in je oren die als een boomerang terugkeert.

, <strong>Safe Sound:</strong> waarom motor-oordoppen een must-do zijn
Foto: Schoonenberg

Van ‘mooie herinnering’ naar ondraaglijk

Soms, na een dagje cruisen, lijkt dat een ‘mooie herinnering’, maar dat kan zomaar doorslaan naar ondraaglijk. Een kleine piep kan wegrijden naar langdurige schade en dan ben je verder van huis. Op roadtrips, maar ook in het ‘gewone’ dagelijkse leven. Je hebt er al snel meer last van dan je denkt.

Gebruiksvriendelijk, comfy en beschermend

In welk stadium je jezelf ook begeeft, van beginnend motorrijder tot ware toertochten-verslinder, het windruislawaai is snel veel te hard. De cijfers uit onderzoek van Berenschot, NPO en World Health Organization zijn een besefmomentje. Bij een snelheid van 100 km/u staat de teller al op 94 dB aan windruislawaai en kun je, in termen van belastingtijd, maar 15 minuten cruisen. Bij 120 km/u bereik je al een grens van 98 dB, waardoor de belastingtijd maar 7 minuten is. En ga je nog eens 20 km/u harder, dan is het volume al 102 dB en is 3 minuten rijden eigenlijk de max. Daarom snap je waarschijnlijk ook dat 60% van de motorrijders aangeeft regelmatig gehoorbescherming te gebruiken, dat blijkt uit intern onderzoek.

Maar 60% moet eigenlijk opgetrokken worden naar 100%. Want compacte gehoorbeschermers zorgen ervoor dat je gehoor géén zorg is voor later. Hoewel ‘voorkomen van gehoorschade’ de belangrijkste reden is voor het dragen van gehoorbescherming, 70% geeft dat aan, scoren de Drive Customized Oordoppen van ProActiv op andere vlakken ook. Ze zijn namelijk:

  • Gebruiksvriendelijk: ze hebben een kleine handgreep die het inzetten en uitnemen makkelijk maakt.
  • Comfortabel: ze zijn ontworpen om perfect in je oor te passen, zodat je bijna vergeet dat je ze draagt.
  • Beschermend: ze bieden optimale bescherming tegen langdurig luide motoren.

Win-winsituatie

Eén van de tegenargumenten die Schoonenberg vaak te horen krijgt is: ‘Met oordopjes kan ik het motorgeluid niet goed horen en kan ik mijn mede-rijders niet verstaan.’ Dat is dus absoluut niet zo. Integendeel, zelfs. Oordopjes met een filter, belangrijk puntje om op te letten tijdens het aanschaffen, dempen ruis en schadelijke geluiden, waardoor je jouw motorvrienden juist beter hoort. Bijkomend voordeel: je schreeuwt ook minder hard, dus je stembanden zijn je ook dankbaar. Een win-winsituatie van het zuiverste water.

Doen, doen, doen

Goed, gehoorbescherming, dus. Doen, doen, doen. Het maakt je motorleven beter én langer. De slimme koppen die het nu al doen, behandelen hun oren het op drie verschillende manieren: 50% gebruikt universele oordoppen, 35% op maat gemaakte oordoppen en een deel heeft zijn weg gevonden naar oorkappen.

In beide categorieën is Schoonenberg pionier: voor de Drive Customized Oordoppen (Professional) van ProActiv kun je online een afspraak maken bij één van de winkels. Hier maakt de audicien een goede afdruk en zijn de oordoppen na ongeveer twee weken klaar. De oordoppen, vanaf €129,95, zijn nauwelijks zichtbaar, bieden optimale bescherming en hebben de perfecte pasvorm die maximaal draagcomfort geeft. 

Ben je Kamp Universeel, bijvoorbeeld omdat je even niet kan wachten of omdat je wil weten hoe het is? Dan kun je hier terecht voor AudioNova Drive oordoppen. Voor €19,95 zet je jouw eerste stap naar zorgeloos rijden.

Source:
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…