De McLaren 620R is de straat legale versie van de 570S GT4

CREDITS: McLaren

De 570S GT4 is de meest succesvolle GT racewagen van McLaren. Om er ook van te kunnen genieten op de weg hebben ze er eentje ontworpen die er erg op lijkt, maar die wél de weg op mag: de McLaren 620R. Volgens McLaren is de 620R de krachtigste auto binnen hun Sports Series tot nu toe.

McLaren 620R Spoiler
Foto: McLaren

De McLaren 620R is een straat legale GT4 wagen

McLaren bouwt al sinds 1989 sportwagens die zijn gebaseerd op Formule 1 technologie. Er stroomt benzine door de aderen van de ontwerpen van dit merk. Alle auto’s die zij de afgelopen jaren hebben ontworpen worden met open armen ontvangen. Denk aan de McLaren P1, 720S en Senna. Deze laatste is een ode aan de legendarische coureur.

Brute kracht

De auto heeft een 3.8 liter twin-turbo V8 die je ook vindt in de 570S GT4. Deze heeft een vermogen van 610 pk en 620 Nm koppel. Hij helpt de 620R van nul naar 100km/u in slechts 2.9 seconden.

Hou je het gaspedaal 8,1 seconde stijf tegen de vloer, dan ga je 200 km/u. Voor de topsnelheid kun je nog even door, die bedraagt namelijk 322 km/u. Via de zeven-traps automatische versnellingsbak brengt de McLaren 620R het vermogen naar de wielen.

Een GT4 wagen voor op de weg

Naast een krachtcentrale waar je u tegen zegt beschikt de McLaren over meer snufjes uit de racerij. Zo is de ophanging volledig aanpasbaar en voor een groot deel afkomstig van de 570S GT4. Ook de stuurinrichting en de remmen zijn volledig toegespitst op rijden op de limiet.

Natuurlijk kunnen op een race-auto van dit kaliber koolstof-keramische remschijven niet ontbreken en zijn de velgen voorzien van Pirelli P Zero Semi-slick rubber. Deze banden hebben achter meer rubber aan de grond door het ontwerp van Pirelli’s Motorsport team in samenwerking met dat van McLaren. Op de kont zorgt de achterspoiler voor 185 kg neerwaartse druk.

Met dit kanon ben je echt de koning van het circuit, maar zorg dan wel voor een goede autoverzekering. Pas maar op Tim en Tom!