Mansory tovert Lambo Urus om tot dikste 3-deurs ter wereld

CREDITS: Mansory

Mansory, de koning van brute autometamorfosen. Ze transformeren luxewagens om tot ongekende kunstwerken met gewaagde ontwerpen en een flinke dosis extra power. Ook nu komen ze weer met een knaller. Maak je klaar voor de Venatus Coupé Evo C, een Lamborghini Urus, maar dan met drie deuren.

Een mondvol: De Mansory Venatus CoupÉ Evo C

Niet alleen de naam is een mondvol, er zijn ook een mondvol aan prestaties. Ze hebben de Lamborghini Urus onder handen genomen en hier iets heel spectaculairs van gemaakt. Het is een beest van een wagen met minder deuren, maar wel met meer vermogen

Mansory Venatus Coupé Evo C, <strong>Mansory</strong> tovert Lambo Urus om tot dikste 3-deurs ter wereld
Foto: Mansory

De geëvolueerde Urus

De Urus wordt weleens vaker gebruikt door Mansory. Dit keer hebben ze als basisauto de Venatus Evo S gebruikt. Dit is een limited edition waar er maar tien van zijn gemaakt en daarom al tot next level behoort.

Het idee om de bolide te bouwen is door enthousiasme klanten voorgesteld. Ondanks de vele aanvragen, zijn er acht gebouwd. Na een uitgebreide planning en bouwfase duurde het anderhalf jaar voordat de Mansory Venatus Coupé Evo C op zijn imposante wielen stond. Het zet niet alleen nieuwe standaarden op het gebied van design, maar met de transformatie van een standaard 4-deurs voertuig naar een 2-deurs coupé worden er nieuwe niveaus aangetoond.

Mansory Venatus Coupé Evo C, <strong>Mansory</strong> tovert Lambo Urus om tot dikste 3-deurs ter wereld
Foto: Mansory

Een kijkje van binnen

Net als bij alle andere ombouwingen van Mansory kan het interieur vrij worden gekozen betreft de kleuren en stiksels. Omdat het nu een 2-deurs bolide is, zijn de voorstoelen voorzien van een inklapmechanisme, waardoor de achterbank toegankelijk blijft Mansory tilt de stijl naar een hoger niveau met unieke details zoals veiligheidsgordels met het iconische Mansory-logo, sportieve pedalen die elke rit een sportieve kick geven en leren automatten. Wat deze uitvoering écht uniek maakt is de startknop die een nieuwe plek heeft gevonden in de hemelbekleding. Ja je leest het goed. Een onverwachte locatie dat de ware speelsheid en originaliteit van de Mansory weerspiegelt.

Mansory Venatus Coupé Evo C, <strong>Mansory</strong> tovert Lambo Urus om tot dikste 3-deurs ter wereld
Foto: Mansory

Brute uitstraling

Als je dacht dat de standaard Urus al imposant was, dan moet je de Mansory Venatus Coupé Evo C eens zien. Deze brute machine is niet alleen breder, maar heeft ook luchtinlaten waar je ‘u’ tegen zegt. De zijpanelen zijn aanzienlijk verbreed, terwijl massieve luchtinlaten zich trots voor de achterwielen bevinden. Maar dat is niet alles, want Mansory heeft de deuren een opvallende pijlvormige 3D-makeover gegeven. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze een extra carbon luchtinlaat geïnstalleerd om de adrenaline nog verder te laten stromen.

In de categorie velgen heeft Mansory gekozen voor een indrukwekkende YN.5 AIR in maatje 24-inch. Deze lichtgewicht wielen zijn exact hetzelfde als die van het ‘basismodel’ van de Venatus Evo S. Je kunt er dus zeker van zijn dat je niet alleen snelheid, maar ook stijlvolle allure hebt terwijl je over de weg scheurt.

Razendsnel prestatiebeest

De Mansory Venatus Coupé Evo C is uitgerust met een monsterlijk blok onder de motorkap. Met een vermogen van maar liefst 900 pk en een koppel van 1.100 Nm, schiet deze bolide als een raket de weg op. Vanuit stilstand naar 100 km/u doet hij in slechts 2,9 seconden en je kunt een topsnelheid bereiken van 329 km/u.

Aangezien elk exemplaar op maat gemaakt wordt, is het sowieso een one of one. De prijs bepaal je dus helemaal zelf. Maar laten we eerlijk zijn, voor zo’n uniek stukje autogeweld moet je ook heel wat over hebben, toch?