Lucid brengt waslijst aan primeurs binnen de EV-wereld

CREDITS: Lucid

Afgelopen week kondigde Lucid tijdens de International Motor Show in Genève een reeks elektrische auto’s aan.

Dat het stuk voor stuk pareltjes zijn, is Lucid ook aan haar stand verplicht. Maar met de Lucid Gravity blaast de autofabrikant uit Amerika alle verwachtingen omver.

Lucid Gravity is eerste SUV van het Amerikaanse autofabrikant

Als eerste SUV van Lucid in Europa belooft het merk namelijk meteen dé elektrische SUV van de toekomst te hebben ontwikkeld. En als het bedrijf inderdaad waarmaakt wat op ze papier beloven, dat hebben wij geen andere keuze dan volmondig in te stemmen. De Lucid Gravity krijgt namelijk een vermogen van ruim 800 pk, waarmee je binnen 3,5 seconden naar de 100 km/u schiet.

Lucid Gravity krijgt langste actieradius voor een elektrische SUV

Het enthousiasme rondom het vermogen wordt bij een EV al snel gedempt door de actieradius, maar bij de Lucid Gravity zorgt dit juist voor extra enthousiasme. Met een voorspelde actieradius van ruim 700 kilometer per uur pompt Lucid de langste actieradius ter wereld voor een elektrische SUV de deur uit. Wanneer je dan een keer door die actieradius heen bent, hoef je ook niet lang te wachten met het stekkeren. Dankzij de 900V-technologie waar Lucid gebruik van maakt moet je een kleine 300 kW kunnen uitmelken bij het gemiddelde Fastned-station.

Foto’s: de Lucid Gravity via Lucid

De perfecte EV voor een roadtrip

Om die indrukwekkende specs nog extra glans te geven, krijgt de Gravity een heerlijk luxe interieur met een innovatief ontwerp. Dat wordt versterkt door het zwevende 34-inch scherm met 6K display. In totaal passen er zeven volwassenen in de auto, dus dit klinkt als de perfecte EV voor een roadtrip. Mocht je toch op zoek zijn naar iets anders pompt Lucid binnenkort gelukkig ook de Air Pure RWD, Air Touring 4, Air Grand Touring 5 en de Air Sapphire de fabriek uit. En al die auto’s hebben ook pluspunten ten opzichte van de Lucid Gravity.

Andere EV-aankondigingen van Lucid

De Air Pure RWD is op haar beurt bijvoorbeeld de meest efficiënte elektrische sedan met een energieverbruik dat slechtste op 13,0 kWh per 100 km ligt. Een kampioen op het gebied van efficiëntie dus. De Air Touring 4 toont vervolgens weer aan dat Lucid in staat is om de gouden balans te vinden tussen bereik, snelheid en ruimte. De grote broer van de Touring 4, de Grand Touring 5, prolongeert haar titel als luxe auto met de grootste actieradius met een range die rond de 839 kilometer ligt. Hiermee blaast hij alle EV’s in Europa van de baan. Last but not least is er de Air Sapphire: ’s werelds eerste elektrische supersport berline met een vermogen van 1.251 pk. Hiermee drukt de Sapphire je binnen twee seconden naar de 100 km/u en krijgt de wagen een topsnelheid van 330 km/u. Check hieronder de eerste foto’s van de aankondigingen van Lucid.

Lucid, <strong>Lucid</strong> brengt waslijst aan primeurs binnen de EV-wereld
Lucid Air Touring
Lucid, <strong>Lucid</strong> brengt waslijst aan primeurs binnen de EV-wereld
Lucid Air Sapphire
Lucid, <strong>Lucid</strong> brengt waslijst aan primeurs binnen de EV-wereld
Lucid Air Pure
Lucid, <strong>Lucid</strong> brengt waslijst aan primeurs binnen de EV-wereld
Lucid Air Grand Touring
Source:
LEES OOK
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…