Legendarisch gevecht: McLaren Speedtail vs Royal Air Force F-35

CREDITS: Screenshot | Top Gear Youtube

Waarom twee auto’s tegen elkaar laten racen als je er ook eentje kan vervangen door een Royal Air Force F-35 Lightning II Fighter Jet? Bij de mannen van Top Gear klonk dit als muziek in de oren. Presentator Chris Harris stapte zelf in de snelste auto die McLaren ooit heeft geproduceerd.

McLaren Speedtail strijd tegen de Royal Air Force F-35

Met een topsnelheid van 403 km/h is de McLaren Speedtail niet zomaar te verslaan. Hij versnelt van 0 tot 300 km/u in minder dan 13 seconden. Dat mag ook wel voor €2 miljoen. Maar laten we eerlijk zijn, hoe gaat deze auto het ooit kunnen opnemen tegen het nieuwste vliegtuig van de Royal Air Force? Want man, wat zit daar een kracht in.

Lastig parcours

Het driehoekige parcours dat beide mannen moesten afleggen was uiteraard in het voordeel van de McLaren. De vlieger zegt van te voren dan ook dat hij alles uit de kast moet gaan halen  om de eerste twee bochten goed mogelijk te nemen. Uiteindelijk gaat de F-35 met een snelheid van 650 km/u over het parcours, waardoor bij Top Gear presentator Chris Harris de moed steeds een beetje verder weg zakte.