Floating Motors: supercars en klassiekers omgetoverd tot boten

CREDITS: Foto: Lazzarini Design Studio

First things first, wij dagen je dus niet uit om je vertrouwde bolide zonder pardon het water in te janken. Oké, misschien wel, maar dat is niet waar we het over gaan hebben. Nee, wij gaan het hebben over het nieuwe concept van Lazzarini Design: Floating Motors.

Deze nieuwe startup van Lazzarini is bedoeld om klassieke automodellen te transformeren tot volwaardige motorboten. Laid-back chillen op het water in een oldtimer dus, wie wil dat nou niet?

Varende bolide: supercars & klassiekers op ’t water

De modellen van Lazzarini hebben verschillende drijftechnieken. Zo is er de catamaran-configuratie en kunnen de auto’s ook als hydrofoil geleverd worden. Waar het op neerkomt is: de boten kunnen drijven. Zo simpel is het. De bootautootjes zijn, helaas voor de mensen die houden van kenmerkende motorgeluiden, geheel elektrisch aangedreven. Geen geluid dus, maar dat betekent wel een nog relaxtere sfeer op het water.

Bolide
Foto: Lazzarini Design Studio

Dus wanneer zou ik dit dan gebruiken?

Naast dat je het kan gebruiken om het water mee op te gaan, kan je het ook gebruiken tijdens elke gelegenheid waar je indruk wil maken op iemand. “Oh ja, ik heb trouwens een Cadillac die kan varen, voor de rest niets speciaals ofzo.” Klink je wel als een enorme lul die aan het opscheppen is, maar je kan er niet omheen dat het gewoon vet is.

 

En wat gaat deze grap me kosten?

Het prijskaartje van deze motorboot bedraagt circa 43.000 euro. Een koopje als je het vergelijkt met het andere concept van Lazzarini Design: de jetset capsule, die voor 215.000 euro verkrijgbaar is. Allright, 43.000 euro is ook gewoon prijzig. Maar, je krijgt er wel wat voor. Want, voor die prijs kan jij gewoon lekker decadent met een Pina Colada in je zonnebedje liggen terwijl je mythische bolide over de golfjes dobbert.

Bolide
Foto: Lazzarini Design Studio