Maak kennis met de snoeiharde Ferrari 612 Shooting Brake

We hebben weer een naam om toe te voegen aan onze lijst van Neerlands trots. VanDenBrink Design is namelijk met iets unieks op de proppen gekomen. Vandaag staan we stil bij de allereerste Ferrari 612 Shooting Brake ooit. Een auto uit je dromen waar je – helaas – ook een dikke portemonnee voor nodig hebt.

Ferrari 612 Shooting Brake

We moeten even stilstaan bij VanDenBrink Design. Deze mensen zijn namelijk verantwoordelijk voor het creëren van dit stukje kunst. De eigenaar, meneer Van den Heuvel, gaf namelijk opdracht voor de productie van deze shooting brake. De beste man is een enthousiasteling als het gaat om deze modellen.

Ferrari 612 Shooting Brake, Maak kennis met de snoeiharde <strong>Ferrari 612 Shooting Brake</strong>

De bolide

Er zijn maar weinig shooting brakes gemaakt, kunnen we wel stellen. Alleen de bekende automotivehuizen als Pininfarina, Touring Superleggera en Vignale hebben al eens eerder shooting brakes gemaakt. Let wel: hier hebben ze geen Ferrari’s voor gebruikt, maar onder andere Bentley’s en Aston Martins.

Deze Ferrari 612 Shooting Brake heeft ijzersterke technische specificaties. Een slurpende 5.8 liter V12-motor moet het hele zooitje aandrijven. Dat gaat gepaard met een vermogen van 540 paardenkrachten. Veel meer laten ze laten er simpelweg niet over los. We kunnen wel zien dat er een paar upgrades en aanpassingen zijn gedaan. Zo is er een roofspoiler geïnstalleerd, zien we een met hand gemaakte speciale achterkant en zijner ongekende details aanwezig. Kortom, een gelikte bolide waar iedereen wel in gezien wil worden! Toch?

Goed, dit pareltje beweegt lekkerder tijdens de foto’s. Gelukkig hebben ze die een paar hele toffe kunnen schieten.. Wil je er zelf eentje? Dan kun je dat aanvragen, en wel hier.