Dit is hoe reizen in de Hyperloop er uit moet gaan zien!

CREDITS: Delft Hyperloop

Als sinds 2013 is Elon Musk met SpaceX bezig met de Hyperloop, maar wanneer die nou echt operationeel is voor iedereen is nog gissen. TU Delft is nauw verbonden met de ontwikkeling van Hyperloop en heeft in ieder geval al een goed beeld van hoe een Hyperloop capsule er uit zou kunnen zien. Zij zijn in de race voor het definitieve ontwerp van de transport capsule, welke ze hebben getest in de jaarlijkse Hyperloop Pod competitie.

De toekomstvisie van Delft Hyperloop

Het idee achter de Hyperloop is het significant terugbrengen van reistijden tussen grote steden en zou in de toekomst zelfs vliegen moeten vervangen. Nu duurt een vlucht van San Francisco naar Los Angeles nog enkele uren. Dit zou met de Hyperloop terug kunnen worden gebracht  naar 30 minuten. Ook Amsterdam naar Parijs zou een half uur in beslag nemen. Het concept bestaat uit aangedreven ‘pods’ die in een vacuümbuis snelheden van meer dan 1000 km/u halen.

Hyperloop Pod Competition

Tijdens deze competitie doen er verschillende teams mee van universiteiten en scholen van over de hele wereld. Het team met de snelste capsule wint de wedstrijd, maar het uiteindelijke doel is om de Hyperloop te blijven ontwikkelen totdat deze een essentiële rol gaat spelen in ons dagelijks vervoer.

Atlas 02

Het team van 40 studenten van de TU Delft delen hun visie op hoe de pod – genaamd Atlas 02 – en het station waar de pods vertrekken eruit moeten gaan zien. De capsules zijn aan de binnenkant voorzien van skylights en schermen die de omgeving buiten de vacuümbuis simuleren. Hierdoor heeft de passagier het idee dat hij niet door een buis reist, maar net als bij een trein de omgeving in zich op kan nemen.

Met het concept van de Atlas 02 laten ze zien hoe de Hyperloop en het station er in de toekomst uit moet gaan zien. Zo worden de pods voorzien van comfortabele stoelen en een privé vergaderruimte. De stations liggen midden in het centrum van steden en zorgen hiermee voor een extreem korte reistijd tussen grote steden. Of we de Hyperloop nog gaan gebruiken met de OV-chipkaart is maar de vraag, dan doen we het waarschijnlijk met onze vingerafdruk.

Check het concept hier:

 

LEES OOK
10 legendarische filmmotoren
Motoren en goede actiefilms zijn gemaakt voor elkaar. Een bekend motorgezegde is: ‘Draai nooit aan het gas met je ego!’ Dit is echter nooit het geval bij…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…