We spraken Jay Jay Boske over zijn nieuwe autoshow: DAY1 World of Cars

Je hebt van die mensen die nooit stilzitten en continu nieuwe ideeën aan het bedenken zijn. Je kent ze wel. Een goed voorbeeld daarvan is Jay Jay Boske, die momenteel druk bezig is om eindelijk weer een gaaf auto event in Nederland van de grond te krijgen. Een event waarin de online- en offline wereld bij elkaar worden gebracht. En daar heeft ondernemer Jay Jay Boske, oprichter van DAY1 behoorlijk goed over nagedacht.

Niet zo heel gek dat we JayJay op de voet volgen. Hij is net als wij een autoliefhebber pur sang. We spraken hem en vroegen hem de hemd van het lijf over zijn plannen:

“Ik zou best wel een Performante in mijn woonkamer willen met een koffiemachine achterin”

Jay Jay Boske over DAY1 World of Cars

Wat is dat toch met jou en auto’s?
“Je hebt een hoop interesses en denkt: nou dit zou ik wel eens tof vinden. Het kan zijn met sport bijvoorbeeld, maar ik had dat direct met auto’s. En als je dan iets tofs vindt, dan ga je je er in verdiepen. Vooral het esthetische van een auto vind ik heel wijs. Daarom ben ik de laatste tijd mensen om me heen gaan verzamelen die dit ook vinden, wat het veel interessanter heeft gemaakt voor mij.

En ja: ik zou best wel een Lamborghini Huracan Performante in mijn woonkamer willen hebben staan met een koffiemachine achterin. Ik kan echt heel erg genieten van het kijken naar een auto.”

Day1 world of cars, We spraken Jay Jay Boske over zijn nieuwe autoshow: DAY1 World of Cars

Van origine heb je niet echt een typische ‘auto achtergrond’
“Klopt, maar je hoeft ook niet per se een achtergrond in iets te hebben om ergens happy van te worden. Ik ken een hoop mensen uit mijn rugby verleden met wie ik het WK heb gepresenteerd en zeiden: dit is echt een leuke sport. En die zijn zich vervolgens daar weer helemaal in gaan verdiepen. Je hoeft niet per se met iets op te groeien om ergens blij van te worden. En sommige dingen worden ook interessant als je ze opeens kunt betalen.”

True! Wat was jouw eerste auto?
“Mijn eerste auto was een Volkswagen Golf Station, in het blauw. Die had ik overgekocht van de rugbyclub. Was ik superblij mee. De vrijheid die je hiermee ervoer, geweldig!”

Wat zou jouw ideale daily driver zijn?
“Heb je even? Ik zou wel hoger willen rijden. Q7, X6, X4 vind ik ook wijs. Een GLE, de nieuwe Touareg. Je moet er gewoon in hebben gereden en een gevoel bij hebben. Een Macan, de SQ5. En de Model X vind ik als een van de weinigen heel tof. Behalve dan het interieur. Dat vind ik oerlelijk.”

“Lekker op de plee zitten kakken en denken: effe een filmpje van Jay aanzetten.”

Op YouTube ga je keihard en heb je met DAY1 inmiddels 250.000 volgers. Is dat een mijlpaal voor je?
“Niet perse, ik ben ook niet de standaard youtuber die je ziet. Ik ben gewoon een man die doet wat ie leuk vindt en dat is praten over auto’s. Ik ben ooit begonnen met youtuben en het eerste jaar bereikte ik niemand, behalve mezelf, mijn oma en een kip. Maar ook toen vond ik het leuk om te blijven doen, want ik had de power en de macht om iets te maken. En dat heb ik nu ook. En of daar dan 250.000 mensen, vier of één miljoen mensen naar kijken; dat maakt me niet uit.

Het is leuk dat zó veel mensen het nu zo vet vinden om naar te kijken die ik kan inspireren. En of dat nou gaat over horloges, auto’s, sporten; ik ben blij dat ik ze 15 minuten kan entertainen. Dat ze wegklikken en denken nou dat was eigenlijk best wel leuk, wil ik volgende week wel weer zien. Meer verwacht ik ook niet. Lekker op de plee zitten kakken en denken: effe een filmpje van Jay aanzetten.”

Laten we het hebben over dé aankondiging van vandaag! Hou ons niet in de spanning…
“We gaan proberen de grootste interactieve autoshow van Nederland neer te zetten. Een show waarin de offline- en online wereld samen komen. Wat je ziet op je telefoon kun je eindelijk ook in het echt zien. Ken je dat gevoel dat je iets op YouTube hebt gezien waarvan je denkt: vet, dit zou ik nou echt eens een keer in het echt willen zien. Daar willen we voor zorgen. Maar DAY1 staat niet alleen voor auto’s. Je kunt naast in een supercar rijden ook komen voor motivational talks. Van YouTubers, tot DJ’s tot mensen die het gewoon ver geschopt hebben en als inspiratie kunnen dienen.”

Super dik! Wordt het geen soort van vernieuwde AutoRAI?
“Nee. Mensen zijn het zat om naar statische shows te gaan. We proberen vooral niet AutoRAI opnieuw uit te vinden. Auto’s zijn beleving, je moet ze bij wijze van kunnen proeven. Iedere auto die je op mijn YouTube kanaal voorbij hebt zien komen zul je ook in de DAY1 World of Cars show zien.”

Kun je ons al vertellen welke youtubers er zullen komen?
“Er zullen niet alleen youtubers komen, er zullen ook grote artiesten komen optreden. Denk aan internationale DJ’s. We zijn aan het kijken of we met Joseph Klibansky een art- en auto show mee kunnen doen. DJ La Fuente gaat draaien en al zijn auto’s zullen er staan. En al het entertainment daar om heen zijn we nog aan het invullen.”

Day1 world of cars, We spraken Jay Jay Boske over zijn nieuwe autoshow: DAY1 World of Cars

Het oog wil ook wat. Ga je ook iets met vrouwelijke youtubers of influencers doen?
“Er zijn een hoop vrouwen die ook van mooie auto’s houden. Dus ik hoop ook iets voor vrouwen te kunnen gaan doen. Hoe leuk is het als je naar ons event komt en je meisje zich er ook oké bij voelt, in plaats van dat het één groot testosteron feest wordt.

Dus daar hoop ik nog iets mee te kunnen gaan doen. Maar inderdaad, de kans is groot dat er ook een grote internationale ster komt.”

Het event vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Is het zowel binnen als buiten?
In de mix. Je kan bij ons namelijk ook in hele dikke auto’s rijden. De kans is er om een hypercar te rijden. Maar dat zal natuurlijk buiten plaats vinden.”

Jay, thanks! We zijn heel benieuwd.. Wanneer moeten we naar de Jaarbeurs komen?
“Het event vindt plaats in het paasweekend van 11 tot en met 13 april in de Jaarbeurs Utrecht. Tot dan!”

Tickets zijn hier te bestellen.

Day1 world of cars, We spraken Jay Jay Boske over zijn nieuwe autoshow: DAY1 World of Cars

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…