Dassault’s Falcon 10X is een vliegend vijfsterrenhotel

CREDITS: Dassault Aviation

Je vriendin ten huwelijk vragen? Vieren dat jullie al zes jaar samen zijn? Of een nachtje doorbrengen met een Victoria Secret-model? Het wordt allemaal mooier in een vliegend vijfsterrenhotel. En Dassault’s Falcon 10X maakt het allemaal meer dan mogelijk.

Dassault’s Falcon 10X

De Falcon 10x is het snelste en meest vooruitstrevende vliegtuig in zijn soort. CEO Eric Trappier beweert dat de nieuwe Falcon de nieuwe standaard wordt in de business-luchtvaart is. Mocht je dus een meeting hebben waarbij je een goede indruk wil maken, dan zal de Falcon 10X een – weloverwogen – goede keus zijn.

Dassault’s Falcon 10X, Dassault’s Falcon 10X is een vliegend vijfsterrenhotel
Foto: Dassault Aviation

Snelheidsmonster

De Dassault Falcon 10X wordt aangedreven door twee Rolls-Royce Pearl 10X-motoren. Deze leveren samen ongeveer 18.000 pond aan stuwkracht leveren met een topsnelheid die net iets onder Mach-1 ligt. In combinatie met lichtgewicht vleugels van koolstofvezel en een grotere spanwijdte, heeft het toestel een vliegbereik van 13.891 kilometer. Ver genoeg voor een lange meeting.

Oogverblindend interieur

Oké oké, het is natuurlijk een flinke investering. Maar je krijgt er iets voor terug. Het vliegtuig is helemaal omgebouwd om jou een prettig gevoel te geven. Lief van ze, hè? Het interieur heeft een penthouse-stijl waarbij je wegdroomt.

De sfeer kan worden aangepast aan jouw mood. Wil je even tot rust komen met een glas whisky? Dan kun je jezelf even afzonderen. En voor je classy meeting kun je jezelf verplaatsen naar de conferentieruimte. Daarna kun je gebruikmaken van Netflix en andere streamingdiensten in je slaapkamer met ingebouwde schermen. Duurt de reis iets langer dan verwacht? Zelfs de cockpit-stoelen kunnen worden gekanteld worden, waardoor de piloten ook even kunnen tukken.

The Sky is the limit. En met Falcon 10X is het mogelijk om tegen het eind van 2025 dit van dichtbij te ervaren.

Foto’s: Dassault Aviation