De 5 bruutste elektrische lease auto’s van dit moment

CREDITS: Polestar

De één vindt een auto pas een auto als er een 4.0 V8 onder de motorkap ligt, terwijl zijn buurman kwijlt van een elektrisch snelheidsmonster. Hoe je het ook wendt of keert, elektrisch rijden neemt stilletjesaan de autowereld over. Tesla is niet voor niets Toyota voorbij geschoten als meest waardevolle autofabrikant ter wereld. Bij sommige mannen gaan nu de haren recht overeind staan, ook hier op de redactie, maar het is nu eenmaal zo…

Ook tussen elektrische auto’s zitten grote verschillen. Ze maken bijna hetzelfde geluid, maar de ervaring tussen een Seat Mii Electric en een Polestar 2 is tóch wel anders. Daarom hebben we voor liefhebbers de vijf meest brute elektrische lease auto’s van dit moment geselecteerd. Een elektrische auto leasen is relatief een kleinere stap naar jouw droomauto.

5 brute elektrische lease auto’s

Jaguar I-PACE

De I-PACE is de eerste volledig elektrische performance SUV van Jaguar. In 2019 werd ‘ie nog verkozen tot World Car of The Year. De elektrische snelheidsduivel heeft 294 kW (400 pk) en een koppel van 696 Nm, waardoor de auto in 4,8 seconden van 0-100 km/h vlamt. Met een actieradius van 470 km/h volgens WLTP-Cyclus zit je redelijk goed.

Qua looks is de I-PACE ook een toppertje. Door het elegante, zeer aërodynamische design is de Jaguar een lust voor het oog. De doorlopende taillelijn en de markante achterflanken zorgen ervoor dat het een opvallende verschijning is op de A27. Je kan een I-PACE leasen vanaf €649,- per maand.

elektrische lease auto's, De 5 bruutste elektrische lease auto’s van dit moment
Foto: Jaguar

Polestar 2

Een innovatief staaltje werk heeft Polestar op de markt gezet met zijn tweede model. Polestar is onderdeel van de Volvo Car Corporation en richt zichzelf op performance elektrische auto’s. En dat is terug te zien in de cijfers: de Polestar 2 sprint namelijk in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h. Dat mede mogelijk gemaakt wordt door 300 kW en 660 NM.

De topsnelheid van deze Zweedse kanjer is 250 km/h, dus de term bruut is wel op zijn plaats. Je least een Polestar 2 vanaf €739,- per maand. Voor dat bedrag heb je een héérlijke combi van een sedan en een SUV met een minimalistisch design onder je kont.

elektrische lease auto's, De 5 bruutste elektrische lease auto’s van dit moment
Foto: Polestar

Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang blijft voor ons een brute wagen, alleen al omdat Steve McQueen erin heeft gereden. Dat de Mustang Mach-E iets mindere prestaties heeft dan de rest – van 0-100 km/u in 6,6 seconden en topsnelheid 180 km/h – doet daar niets aan af. Een Mustang moet gewoon voor áltijd in het straatbeeld blijven. Het is een klassieker. Punt.

Ford weet dat natuurlijk ook als geen ander. Daarom hebben de Amerikanen het model nieuw leven ingeblazen. De Mustang Mach-E heeft daarom niet alleen een moderne elektrische aandrijving, maar ook veel andere aspecten zijn gemoderniseerd. Denk aan knoppen in plaats van handgrepen om de deuren te openen. Vanaf november kan je in een Mach-E vertoeven en dat doe je voor €649,- per maand.

elektrische lease auto's, De 5 bruutste elektrische lease auto’s van dit moment
Foto: Ford

Mercedes-Benz EQC

Mercedes kan het zelf mooi verwoorden: ‘De nieuwe Mercedes-Benz EQC is een puur elektrisch aangedreven SUV met veel ruimte en comfort. Tot u accelereert, want dan verandert de auto in een sportwagen.’ Dat komt doordat de SUV 408 pk in de gelederen heeft en in 5,1 seconden naar 100 km/h sprint.

De EQC ziet er écht uit als een Mercedes. De SUV heeft een sensuele en minimalistische belijning, waardoor je direct met de auto wil gaan rijden. Dat kan ook, want je kan ‘m leasen vanaf €827,- per maand.

elektrische lease auto's
Foto: Mercedes-Benz

Tesla Model S Performance

Hoeveel woorden moeten we vuil maken aan de Tesla Model S. Iedereen weet hoe snel de Model S is én wat een Tesla allemaal kan. Er zijn verschillende uitvoeringen van Model S. De Performance variant blinkt uit qua actieradius: 510 kilometer.

De Tesla staat als laatste in dit lijstje, maar is het snelste van 0 naar 100 km/h. De auto rijdt namelijk al 100 na 2,6 seconden. Bizar snel. Dat kan ook niet anders als je bedenkt dat de auto licht is, terwijl er wel 451 kW en 931 NM aanwezig is. Voor deze performance elektrische auto moet je wel elke maand €1185,- aftikken. En dat is de vanafprijs.

Elektrische lease auto’s zijn er dus in vele soorten en maten. Het aanbod zal alleen maar gaan groeien. Het is daarom niet de vraag of je wel elektrisch gaat rijden, maar wanneer…

elektrische lease auto's
Foto: Tesla