8 brute fietsvideo’s van eindbazen op tweewielers

CREDITS: Billy Perryย 

Waar zou de wereld zijn zonder fietsen? En nog meer: waar zou Nederland zijn zonder fietsen? Onze favo tweewieler – sorry motorrijders – maakt ons leven simpelweg 1500 keer makkelijker. Daarnaast maakt een fiets ons leven ook nog een stukje mooier, want je kunt er de tofste dingen mee doen. Zo is het bijvoorbeeld supervet om te mountainbiken of te wielrennen hier in Nederland. Alleen er zijn altijd bazen boven bazen die indrukwekkende stunts doen op een fiets. En die video’s hebben wij voor je op een rijtje gezet.

8 brute video’s van waaghalzen op een tweewieler

Deze video’s zijn veelal opgenomen in POV-stand. Voor de liefhebbers lichten we POV nog even toe, maar waarschijnlijk ken je het van andere films ;). POV staat voor Point Of View. In deze stand zie je de video’s eigenlijk alsof jij achter het stuur zit. De stunt guys gebruiken een telefoonhouder op hun fiets en schieten zo de tofste beelden. Door deze video’s wil je eigenlijk direct op jouw fiets stappen.

BMX Bike Riding in NYC 11 – Billy Perry

Voor GoPro fietst Billy Perry met zijn maten Alex Cannova en Jake Layton door NYC. Het levert brute beelden op die iedereen weer laat verlangen naar een kleine stuntfiets. Hierdoor wil je direct ook met jouw maten op pad.

Mountain of Hell – owlaps

The Mountain of Hell heb je vast weleens voorbij zien komen op je FB-tijdlijn. Deze sicke race is alleen voor de échte bazen onder ons. Het is de grootste MTB-race ter wereld en om de haverklap zie je deelnemers onderuit schuifelen. In deze video spring je op de fiets van ene Damien. Hij start als 1000e en hij wordt uiteindelijk nét géén eerste. Bizar.

Epic Cycling On Ice – The Q

Een hele random video in deze lijst, maar daardoor niet minder tof. In vijf minuten word je meegenomen in de wereld van epische fietsen bouwen. Het is een soort ‘Starting from scratch-video’, dus voor de handige liefhebbers onder ons het kijken waard. De man laat zien hoe je een fiets bouwt voor op ijs. En de video is compleet viral gegaan: 88 miljoen views. 

Urban Freeride – Fabian Wibmer

Fabian Wibmer is een legend op wielen. Zijn video’s worden alom geprezen, en dat is meer dan terecht. De beste man berijdt álles wat je kan bedenken. Met 6,37 miljoen abonnees doen we hem met het woord ‘grootheid’ te kort. Check de video Urban Freeride Lives 3 (bijna 70 miljoen views) en je snapt wat we bedoelen.

Blue Velvet – Whistler Mountain Bike Park

De eerste zin van de omschrijving is allesomvattend: Everything’s bigger on Blue Velvet. Blue Velvet is een trail in het Whistler Mountain Bike Park. De fietser neemt je mee over het beroemde pad, en de beelden zijn episch. Check it out:

Pantani vs Armstrong – Mont Ventoux 2000

Oké, het is gefilmd met een aardappel, maar men deze legendarische stijd móeten we delen. In 2000 brak op de Mont Ventoux het gevecht los tussen de legendarische Marco Pantani en nóg legendarischere Lance Armstrong. De Italiaan gaat aan kop, maar de Amerikaan zit ‘m in zijn wiel. Deze beelden zijn ronduit fantastisch. Jammer, maar helaas is later aan ’t lichten gekomen dat beide heren rommelden met doping.

Electric Bike 90km/h Top Speed – AridersLife

E-bikes nemen de wereld over. De e-bikeaanbiedingen vliegen je om de oren en er zijn ook zéér stijlvolle exemplaren op de markt. Maar wat is helemaal lekker aan een elektrische fiets? Speed! Voor deze mafklapper al helemaal, want hij fietst met 90 km/h door de stad op zijn e-bike. Niet verstandig, kijkt wel lekker weg:

Life Lessons From a 7-Thousand-Mile Bike Ride – National Geographic

Levenslessen maken je leven beter. Tja, inkoppertje hè… Maar het is o zo waar. Daarom blijven we ze ook gewoon delen. Hier vind je bijvoorbeeld wijze lessen van eindbaas Matthew McConaughey.

Deze video zijn levenslessen van Jedidiah Jenkins. Hij nam ontslag en besloot van Oregon naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika te fietsen. Zijn beste maat en filmmaker Kenny Laubbacher legde zijn hele reis vast: