Vantage F1: de straatlegale safetycar van Aston Martin

CREDITS: ASTON MARTIN VANTAGE F1 EDITION

De Formule 1 bestaat uit bloedsnelle auto’s. De safetycar moet daarom een flink vermogen hebben om deze auto’s voor te blijven. Dit jaar komt er een nieuwe safetycar: de Aston Martin Vantage. Om dit te vieren hebben ze van deze dikke bolide nu ook een F1 editie gemaakt. Eentje waarmee je ook over de A2 mag scheuren.

Straatlegale Aston Martin Vantage F1 is bloedsnel

De normale Vantage is al ontzettend dik. Maar deze variant laat je hart helemaal sneller kloppen. Dat komt door de snelheid én door de brutale uitstraling van de Vantage. Deze safetycar is een lust voor ’t oog. En dit is alles wat je moet weten over deze zieke bak…

Aston Martin Vantage
Foto: ASTON MARTIN 

Gemaakt voor het circuit

Er is flink gesleuteld aan deze auto om de rondetijden op het circuit te verbeteren. Hiervoor zijn de dempers en ophanging opnieuw afgesteld, waardoor de Vantage nog beter op de weg ligt. De versnellingsbak is verstevigd en de schakeltijden zijn verkort, om deze auto nog sneller op te laten trekken. De F1 edition heeft 535 pk en vliegt deze in 3,6 seconden naar de 100 km/h. Uiteindelijk kan ‘ie een topsnelheid van ruim 300km/h bereiken. Door de flinke downforce van deze auto kun je dit monster toch goed onder controle houden bij zulke snelheden.

Op de Nederlandse wegen mag je toch maximaal 100 km/h. Je zou dus kunnen zeggen dat je in 3,6 seconden uitgekeken bent. Snel maar even een bezoekje brengen aan het asfalt van onze oosterburen dus.

Aston Martin Vantage
Foto: ASTON MARTIN

Prijskaartje

Het is een unieke auto. En dat zie je terug in de prijs. De precieze prijs is in Nederland nog niet bekend. In Engeland is deze Aston Martin zo’n €23.000 duurder dan de normale Vantage. In ons land kun je deze wagen gaan oppikken voor ruim €250.000. Dan heb je wel een pareltje waarmee je kan roadtrippen in luxe, maar ook het circuit mee kan bestormen.

Foto: ASTON MARTIN