Geen blauwtje lopen: dit is het verschil tussen flirten en vriendelijkheid

CREDITS: Logan Armstrong | Unsplash

Onschuldig flirten is iets waar we ons allemaal schuldig aan maken. In de kroeg, op Tinder of random in de supermarkt. Flirten is mysterieus en voor velen een kick om te doen. Helaas zit er een dun lijntje tussen flirten en gewoon een vriendelijk gesprek voeren met iemand. Het kan opeens heel snel heel erg awkward worden als je een een van de signalen verkeerd begrijpt.

Zo herken je het verschil tussen flirten en vriendelijk zijn

Aan de andere kant: het zou zonde zijn als je de signs verkeerd begrijpt en je een date of wellicht je potentiële vriendin misloopt. Flirten en vriendelijk zijn is dus lastig. Vandaar dat we je een eindje op weg willen helpen. Speciaal voor de onwetende mannen onder ons hebben we een lijstje gemaakt met dingen die vrouwen doen als ze flirten.

Oogcontact en interesse

Bodylanguage vertelt je heel veel wanneer je met iemand aan het praten bent. Wanneer je een gesprek met een knappe meid hebt en het enige wat ze doet is knikken en verder niks terug vragen dan is ze gewoon vriendelijk.

Wanneer ze met je flirt zal ze meer oogcontact met je maken, meer geïnteresseerd zijn in wat je zegt en zal ze zelf ook meer toevoegen aan het gesprek. Als je merkt dat ze die dingen juist niet doet, dan voelt ze the vibe ook niet helemaal.

Flirten, Geen blauwtje lopen: dit is het verschil tussen flirten en vriendelijkheid
Foto: Giorgio Trovato

Meer persoonlijk

Buiten oogcontact en interesse tonen is een persoonlijk gesprek ook een criteria waaraan je kan afleiden of jullie aan het flirten zijn. Wanneer iemand gewoon vriendelijk is zal het gesprek oppervlakkig blijven. Waarom zou je immers persoonlijke gesprekken met iemand willen voeren die je niet helemaal ziet zitten?

Wanneer het gesprek meer persoonlijk wordt is ze zeker aan het flirten. Als een vrouw je ziet zitten wil ze meer over jou en je leven te weten komen.

Accidental handtouch

Fysieke aanraking is heel belangrijk wanneer iemand met je flirt. Vooral bij vrouwen. Iemand onschuldig even aanraken is een duidelijk signaal dat ze interesse in je heeft. Wanneer ze je arm, schouder of hand aanraakt weet je dat ze je wel interessant vindt.

Wanneer ze een stapje verder gaat en je onderrug of je abs (mocht je die hebben) aanraakt weet je zeker dat ze keihard aan het flirten is met je.

Complimenten geven de doorslag

Wanneer je nog steeds mixed feelings hebt kunnen complimenten de doorslag geven. Als je haar een complimentje geeft, ze een beetje verlegen wordt én er eentje teruggeeft, dan zit je gebakken. Mocht het gesprek een beetje awkward worden of ze loopt letterlijk weg dan weet je dat ze gewoon vriendelijk was.

Ben jij de enige?

Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand altijd oogcontact maakt, iemand aanraakt, persoonlijke gesprekken voert en complimenten geeft. Er zijn er niet veel die dat doen, maar ze zitten er wel tussen. Dit kan betekenen dat jij denkt dat ze flirt en zij denkt dat gewoon vriendelijk en haarzelf is. Om die situatie te voorkomen moet je goed kijken wanneer ze met andere praat. Is ze aardig en vriendelijk met iedereen of ben jij speciaal?

Flirten, Geen blauwtje lopen: dit is het verschil tussen flirten en vriendelijkheid
Foto: Crook & Marker