Types vrouwen die je te allen tijde moet vermijden

CREDITS: Pete Bellis

Vrouwen blijven voor veel mannen een mysterie. Je denkt dat je krijgt wat je ziet, maar in veel gevallen blijkt dit toch niet helemaal zo te zijn. Het kan nog al eens voor komen dat je er te laat achter komt hoe iemand echt is. Vrouwen kunnen geweldig zijn, maar ze kunnen ook sluw, manipulatief en gevaarlijk zijn. Wij hebben voor jou daarom zes types vrouwen op een rijtje gezet die je te allen tijden moet vermijden én hoe je deze gevaren op tijd kunt herkennen.

6 gevaarlijke types vrouwen die je absoluut moet vermijden

1. De clingy girlfriend

Grote kans dat een van je vrienden er zo eentje heeft. Een vrouw die zijn complete leven over heeft genomen. Bij hem moet je aan zijn vriendin vragen of hij weer een keer mee mag op guysnight. Een dubbeldate met haar erbij is overigens ook geen pretje: non-stop hangt ze aan hem alsof hij een boomstam is en zij een luiaard. Een over-aanhankelijke of bezittelijke vriendin bemoeit zich met alles. Ze knijpt je puisten uit, gebruikt haar speeksel om je haren op hun plek te duwen, wast én strijkt je ondergoed en heeft je agenda in haar eigen telefoon gezet om je te allen tijden op de hoogte te kunnen houden van je leven. Deze vrouw is als een ziekte: ze is overal en penetreert ieder onderdeel van je leven.

Hoe je haar herkent

Vroege tekenen van een clingy girlfriend zijn vooral angstig gedrag wanneer je zonder haar ergens bent, constant contact willen en enorm veel vraag naar bevestiging en waardering. Deze vrouw is namelijk zeer onzeker.

2. De aandachtszoeker

Deze vrouw is er een die je snel zal ontmantelen. Ze is namelijk een eerste klas showpony, gewend om ten alle tijden in het middelpunt van de aandacht te staan. Alle gesprekken moeten om haar draaien, haar mening moet overal en altijd gedeeld worden. Dit mens is onverzadigbaar wanneer het op je aandacht aankomt. Vaak is ze een aantrekkelijke vrouw om te zien, maar neigt ze een beetje naar het ‘too much’. Ze is een open boek en over-extravert. Waarschijnlijk houdt ze er meerdere mannen op na, omdat ze aan de aandacht van één man niet genoeg heeft.

Hoe je haar herkent

Grote kans dat haar tieten 5 minuten voordat zij er is het gebouw al betreden. Waarschijnlijk is deze dame namelijk niet bang om wat huid te tonen, draagt ze lippenstift in een schreeuwerige kleur en is ze luidruchtiger dan je oma die achterstallig onderhoud aan haar gehoorapparaat heeft. Wekt ze dus de indruk van een wandelende kermisattractie? Vermijden die handel.

3. De goudzoeker

Ze wil zekerheid in haar leven. En dan bedoelen we financiële zekerheid. Geld. Jouw geld. Het is natuurlijk begrijpelijk dat financiën hoog in het vaandel staan bij veel mensen. Maar deze vrouw wil niet alleen financiële zekerheid, ze wil luxe. Op haar wenkjes bediend worden, shoppen met je creditcard, juwelen voor haar verjaardag en dit alles showen op netwerkevents of golfclubs gevuld met top notch mensen. Deze vrouw is dus ook vooral gevaarlijk voor mannen met geld. Ze zal namelijk niet snel haar pijlen richten op iemand die niet aan haar financiële wensen voldoet.

Hoe je haar herkent

De goudzoeker zal op het begin haar best doen om ‘subtiel’ te zijn. Ze zal aanbieden om te betalen op jullie dates, of zelfs overdreven cool doen als je in een dikke bak aan komt rijden. Maar haar ware aard zal hoogstwaarschijnlijk doorschemeren door de kleine dingen: teleurstelling wanneer je haar meeneemt naar een goedkoper restaurant, of wanneer je haar een ’te klein’ verjaardagscadeau geeft. Draaien veel gesprekken uit op materiële zaken? Dan heb je er een aan de haak geslagen. Snel weer verder laten zwemmen dus.

vrouwen, Types vrouwen die je te allen tijde moet vermijden
Foto: Adrienn

4. De chronische hypochonder

Ook wel de chronische pill-popper genoemd. De chronische hypochonder is geen pretje – deze dame is namelijk áltijd ziek. Of ja, ziek… Er is altijd wel wat. De ene dag heeft ze last van haar buik, de volgende een migraine en twee dagen later hinkt ze omdat ze zogenaamd een blessure heeft. Deze vrouw houdt van de slachtoffer rol en is ten alle tijden bereid om deze aan te nemen – maar een oorzaak voor haar kwaaltjes wordt nooit gevonden. De chronische hypochonder is er wederom eentje om voor uit te kijken: je wil niet de rest van je leven bij de ‘vrouwenafdeling’ in de Etos doorbrengen of een eeuwige functie als kruiken-vuller hebben.

Hoe je haar herkent

Erg makkelijk eigenlijk. Zelfmedelijden speelt bij dit type namelijk een erg grote rol. Begint ze al over al haar problemen en blijft ze deze aanhalen tijdens andere gespreksstof? Dan heb je er eentje.

5. De subtiele psychopaat

Deze vrouw is wellicht wel een van de gevaarlijkste van allemaal. Hoe deze vrouw in haar werk gaat is sluw, maar vooral heel slim. De subtiele psychopaat is in het eerste opzicht een droomvrouw – een match made in heaven. Ze is knap, relaxed, lief en eigenlijk alles wat je jezelf kunt wensen. Totdat ze de deal geseald heeft. Want wanneer ze je binnengehaald heeft, komt haar ware aard naar boven. Ze zal dan je leven overnemen en je ten alle tijden in de gaten houden. Voor je het weet zit je vast aan een enorme bitch die overal en altijd is. Die je social media in de gaten houdt, zonder dat je het weet een find my iPhone op je telefoon geïnstalleerd heeft en achter je rug om met je ouders belt om over je te klagen. Ze zal flippen om niks, enorm jaloers zijn en is een geboren drama queen. Als ze eenmaal haar zin krijgt, zit je zwaar onder de duim.

Hoe je haar herkent

De eerste tekenen van een subtiele psychopaat kunnen passief-agressieve opmerkingen zijn. Over dat je een chick haar Instagram foto geliked hebt, of over hoe je te laat reageert op haar sms’jes. Maar ook over haar vriendinnen zal ze veel roddelen en altijd bezig zijn met drama. Lijkt ze dus ineens te transformeren? Voorzichtig, want als ze je eenmaal in haar web gewikkeld heeft kom je moeilijk weer los.

6. De manipulator

De manipulator is een ervaringsdeskundige op het gebied van de friendzoneZe windt mannen één voor één om haar vinger, zodat ze altijd iemand achter de hand heeft. Vervolgens zal ze alleen contact zoeken of naar je toekomen wanneer ze iets nodig heeft. Het gaat er bij haar niet om dat ze jou heeft, het gaat er gewoon om dat ze iemand heeft. Het lijkt alsof het heel duidelijk is wanneer je met een manipulator te maken hebt, maar dat is het lang niet altijd het geval. Ook deze vrouw heeft er een handje in om subtiel te werk te gaan. In het begin zal ze een emotionele band met je aangaan. Wanneer ze weet dat je de hare bent, zal ze je echter blijven gebruiken wanneer het haar uitkomt.

Hoe je haar herkent

Is ze de ene dag super lief, om vervolgens dagen niks van zichzelf te laten horen? Appt ze je om 2 uur ’s nachts, wanneer ze zich eenzaam voelt of niet lekker in d’r vel zit? En wil ze regelmatig iets van je als ze contact zoekt? Dit kan overigens variëren van seks (wat de meeste mannen natuurlijk niet zo’n probleem vinden) tot “Ik sta vast bij dit feestje, kan je me ophalen?”, dan is er een grote kans dat je te maken hebt met een gebruikster.

En mja, dan is de vraag: Zijn er nog wel vrouwen over als je deze types vermeden hebt? No worries, amigo!

vrouwen, Types vrouwen die je te allen tijde moet vermijden
Foto: Christopher Campbell