Stijlfouten waar vrouwen op afknappen

CREDITS: Bigstock

Voor iedere man die beweert dat uiterlijk geen cruciaal onderdeel van het versieren van vrouwen is, moeten we helaas teleurstellen. Wanneer een vrouw jou leert kennen, heeft ze namelijk al binnen 30 seconden een eerste indruk van je gevormd. En ja, die is vaak puur en alleen gebaseerd op je uiterlijk. De manier hoe jij je kleedt, vertelt een vrouw veel over jou. Vandaar dat we vandaag je garderobe eens goed onder de loep nemen. Dit zijn stijlfouten waar vrouwen op afknappen.

Stijlfouten waar vrouwen op afknappen

In de categorie ‘uiterlijk’ vallen twee dingen. Het eerste onderdeel is hoe je je kleedt en het tweede is wat moeder natuur je geschonken heeft. Aan dit laatste valt vaak weinig te veranderen. Tenzij je bereid bent om een bezoekje te brengen aan de plastische chirurg. Gelukkig kan aan de manier hoe je je kleed wel wat gesleuteld worden. Daarom in de kader van “voorkomen is beter dan genezen”, zijn dit een aantal stijlfouten waar vrouwen op afknappen.

afknappen
Foto: Pedram Normohamadian

Is het binnenkort tijd voor een date en heb je geen idee wat je aan moet trekken? Laat het alsjeblieft niet een van de volgende dingen zijn.

Té strak

Een té strak overhemd waar de knoopjes bijna vanaf knappen, een shirt waar in je je vetrolletjes in kunt tellen of een skinny jeans die die zo strak zit dat het net een tweede huid is. Nee, nee en nog eens nee. Hier worden de vrouwen niet blij van. Uiteraard mag je je lichaam laten zien als je hier trots op bent, maar je kunt ook overdrijven. Blijf gewoon bij je eigen maat. The ladies will thank you later. 

Diepe V-hals

Deze hoort in de categorie ‘Hoofdpijndossier’. Als er iets is waar vrouwen gegarandeerd op afknappen, is het wel een shirt met een te diepe V-hals. Niemand zit hier op te wachten en mocht je deze shirts nog dragen, kun je er beter vandaag mee stoppen. Of nog beter, gisteren.

Broek op half 7

Als jij iemand bent die nog steeds met zijn broek op half 7 door de straten paradeert, dan gaat het ergens een beetje fout. Daarnaast ben je inmiddels al 30 jaar late to the party. Tenzij je een LA gang member of hip-hop artiest bent, adviseren we je graag om een riem aan te schaffen. Niemand hoeft je onderbroek te zien.

afknappen
Foto: Dom Hill

Tanktops

Geen idee wie ooit op het idee kwam dat tanktops geschikt zouden zijn voor mannen. Menig vrouw rent hier namelijk het liefst gillend van weg. Laat ze volgende zomer dus maar beter in de kast hangen. Of doe ze weg, worden de vrouwtjes blij van.

T-shirts met ‘grappige’ teksten

FBI: Female Body Inspector“, “This is my favorite shirt” of “Wat een vrouwe kul”. Ons advies: don’t be that guy. Met deze ‘grappige’ T-shirts ga je sowieso geen punten scoren bij de vrouwen. Sterker nog, grote kans dat ze meteen afknappen. Doe dit daarom maar beter niet.

Té veel sieraden

Hartstikke goed dat je moeite neemt voor details, dit zullen vrouwen ook zeker waarderen. Maar, sommige mannen kunnen wat doorslaan met de accessoires. Kijk daarom bijvoorbeeld uit dat je arm niet van pols tot elleboog vol zit met armbanden. Hier zullen vrouwen dan weer wel op afknappen. Less is in dit geval more. Leren hoe het beter kan? Je leest ’t hier.

afknappen
Foto: Jose Carrasco

Te groot

Ook te grote kleding scoort weinig punten bij de vrouwen. Oversized kan fashionable zijn, maar er zijn grenzen. Niet alles hoeft vijf maten te groot. Vrouwen zijn vaak, thanks to evolution, op zoek naar mannelijkheid. Wanneer jij dit verhult in je outfit dat lijkt op een hobbezak, is het dus een gemiste kans. Daarom zeggen we het nog eens: blijf gewoon bij je eigen maat.

Slippers

De enige plek waar teen- of badslippers sociaal geaccepteerd zijn, is bij het zwembad of het strand. Daarbuiten, not so much. Dus mannen, laat ze op een zomerse dag in de stad of op het terras lekker thuis! Teen- of badslippers worden hier niet gewaardeerd.

vrouwen
Foto: Wyron A