Voor deze red flags moet je oppassen in een relatie

CREDITS: Cottonbro | Pexels

Een relatie hebben is top. Je hebt altijd iemand om iets mee te doen, je hebt altijd aanspraak en als het goed is onbeperkt seks. What’s not to like? Als je je golden star hebt gevonden moet je haar niet meer loslaten. Maar kijk wel uit: als je enorm veel red flags tegenkomt in jouw relatie, dan is het tijd om er een einde aan te breien.

Voor deze red flags moet je oppassen in een relatie

Wat zijn dan precies red flags? Natuurlijk is dit subjectief, want het is voor iedereen anders. Toch zijn er een paar algemene signalen waarvoor je extra moet oppassen. Als dit voor jou herkenbare signalen zijn, dan is het ook niet onverstandig om advies te vragen. Want eerlijk is eerlijk: een relatie moet vooral héél leuk zijn, toch?

Ruzie staat centraal

Een ruzie of een flinke discussie moet kunnen zo nu en dan. Jullie zijn natuurlijk allebei individuen met een eigen mening. Toch moet je ervoor waken dat het niet centraal komt te staan. Wanneer er alleen nog maar ruziegemaakt wordt is het niet meer leuk.

Zeker wanneer jullie ruzies om niks gaan. Dit is zonde van je tijd en het kost ook veel te veel energie. Dat is het niet waard. Er zijn genoeg andere vissen in de zee.

Red flags, Voor deze red flags moet je oppassen in een relatie
Foto: Christian Erfurt

Haar vrienden zijn niet chill

Het is natuurlijk niet verplicht dat je automatisch besties wordt met haar vrienden. Toch is het wel belangrijk dat jullie elkaar mogen. Je gaat namelijk veel tijd met elkaar doorbrengen. Dat gezegd hebbende is het ook zo dat haar vrienden een weerspiegeling zijn van haar.

Als je haar vrienden niet kan uitstaan, waarom haar dan wel? Ze zullen dezelfde interesses, normen en waarden hebben. Kijk dus nog maar eens goed naar jullie relatie als je niet overweg kunt met haar vrienden.

Je mag niet meer omgaan met jouw vrienden

Het is belangrijk dat als je een relatie hebt, je toch nog veel tijd kan spenderen met je vrienden. Vrienden zijn net als familie. Ze zijn onmisbaar in je leven. Wanneer zij boos wordt of jou schuldig laat voelen als je met je vrienden wilt afspreken dan is er iets grandioos mis.

Jullie zouden elkaar juist moeten aanmoedigen om nog steeds een eigen leven te hebben buiten jullie relatie. Heb je dit niet meer dan ga je een eenzaam leven tegemoet vriend.

Ze is een drama queen

We weten allemaal dat vrouwen van nature een tikkeltje meer dramatisch kunnen zijn dan mannen. Een beetje drama is oké, het brengt wat leven in de brouwerij. Maar kijk uit dat de drama niet gaat overheersen. Deze emotionele rollercoaster maakt jullie relatie er zeker niet beter op.

Ze verwacht dat je haar op handen en voeten draagt

Je vriendin het hof maken is niks mee. Het is zelfs af en toe noodzakelijk in een relatie. Elkaar laten zien dat je om elkaar geeft is romantisch en wordt zwaar gewaardeerd door een vrouw. Toch moet je in je achterhoofd houden dat het uit jezelf moet komen.

Wanneer zij verwacht dat je haar als een prinses gaat behandelen is er iets mis. Het spontane is er dan vanaf. Je bent dan gewoon aan het daten met een egoïstisch persoon. Dat is zeker een red flag! 

Red flags, Voor deze red flags moet je oppassen in een relatie
Foto: Pablo Merchán Montes